Actviteiten

Wat: Ontspannende ontmoetingsnamiddag met natuureducatieve activiteiten

Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk - van 14u00 tot 17u00

Afbeeldingsresultaat voor wilde bijen natuurpunt panneweel

We verwachten je dit jaar terug in het natuurhuis Panneweel op deze eerste openschuurdag van 2017. Hopelijk wordt het een zonnige lentedag in onze weelderig bloesemende hoogstamboomgaard.

De poorten van het natuurhuis gaan traditiegetrouw om 14u00 open en sluiten om 17u00.
Net zoals vorig jaar is er om 14u30 een gegidste wandeling voorzien die ongeveer anderhalf uur duurt. Aan deze themawandeling in de omgeving kan je vrij deelnemen.

Bloesemende PanneweelboomgaardOp het erf vinden kindvriendelijke activiteiten rond het thema ‘solitaire bijen’ plaats:

“In de lente schieten de metselbijen volop in gang. De larven van vorig jaar zijn verpopt tot volwassen bijtjes en vliegen volop uit. Ze gaan direct aan het werk om zelf voor het nageslacht te zorgen. Hun soortenrijkdom is erg groot en hun levenswijze erg divers.”

Voor de allerkleinsten hebben we thema-gebonden kleurplaten en tekengerief klaarliggen. Aan de iets grotere kinderen leren we hoe je onze wilde bijen een handje kan helpen door eenvoudige bijenhotels te maken.

Zelf kan je in en rond de boomgaard wandelen, verpozen op het gelegenheidsterras onder de oude perelaar of gewoon een babbeltje maken.

Ben je op zoek naar kleine geschenken, leuke hebbedingetjes, wenskaarten, ... loop dan zeker eens langs bij de stand van Creatief voor
Natuur. De opbrengst van deze verkoop gaat volledig naar de aankoop van nieuwe natuur dicht bij huis!
Of heb je zin om eens lekker te snoepen? Ook dan kan je bij hen terecht voor gebak en huisgemaakte taarten. Je zal het je niet beklagen!

Enkele jonge mensen, begaan met de transitie gedachte, willen vandaag, voor het eerst te Sint-Gillis-Waas, ook starten met een Repair Cafe en een geefpleinWij stellen op onze openschuurdag alvast graag onze schuur ter beschikking. Zij zoeken nog vrijwilligers om een namiddag te helpen. Ben jij handig met een naaimachine, heb je zicht op herstellen van kleine elektrische toestellen, kan je een hamer vastzetten op een steel... 
Meldt je dan even aan bij hun werkgroepje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Repair Café

We kijken al uit naar je komst! Verzendt deze flyer aan je vrienden...

Meer info: Bert Raets, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gsm 0485 31 28 42
Transitie: Femke Van de Voorde, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Openschuurdagen 2017