Actviteiten

Wat: Ongedwongen ontspanningsgelegenheid met vrije picknck in de boomgaard.

Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk - van 11u00 tot 17u00

Als je voor één dag de zon kan doen schijnen, doe het dan vandaag! Picknicken in de zon is gewoon altijd gezelliger.
De picknick is zeer budgetvriendelijk want je brengt gewoon je boterhammetjes mee van thuis. Tafels en stoelen kan je in de schuur nemen en je kiest zelf waar je gaat zitten. Voor de koffie, thee, fruitsappen en dergelijke kan je bij ons terecht. In de vroege namiddag wordt de dessertentafel met taartjes en zelfgebakken cakes opgesteld door ‘Creatief voor Natuur’.

Uilen vormen het thema van deze openschuurdag.

“Wist je dat kerkuilen broeden in het natuurhuis Panneweel? Misschien vind je wel een braakbal onder de kerkuilennestkast”

KennyVereecken steenuilkastKenny Vereecken (Uilenwerkgroep Waasland) brengt speciaal voor de jeugd de leskist Uilen mee, vol met boeken over uilen, prachtige zoekkaarten, een boeiend gezelschapsspel en nog veel meer. Je kan hem ook alles over uilen vragen. Voor de allerkleinsten hebben we thema-gebonden kleurplaten en tekengerief klaarliggen.

Om wetenschappelijke redenen krijgen de jonge uilen een ringetje om een pootje. We ringen onze kerkuilen om een idee te krijgen over de migratie, de leeftijd, de sterftegraad, de voedselgewoonten en andere gedragingen. Dit ringen gebeurt doot erkende vogelringers die het ringwerk rapporteren aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. We gaven in ons tijdschrift hierover reeds een verslag en in ons fotoarchief kan je de fotoreportages bekijken van een vroeger ringgebeuren op 't Panneweel van jonge kerkuiltjes. 

Kenny brengt niet alleen de mooie educatieve koffer mee.
Hij voorziet tussen 14.00 en 17.00 uur ook 2 ringmomenten van steenuil en van kerkuil.
Hij heeft ook de vrijlating in de natuur van de steenuil voorzien. 

Wil je de benen strekken en iets meer over de natuur bijleren? Bij voldoende belangstelling start om 14u30 uur een gegidste wandeling (anderhalf uur) in het nabijgelegen Saleghem Krekengebied.

Gewoon wat bijpraten in het natuurhuis of in de boomgaard kan uiteraard ook. En zoals steeds zijn vrijwilligers van Natuurpunt Waasland Noord en de Vriendenkring Panneweel aanwezig.

Zoals naar goede gewoonte zijn de deelname aan de picknick, openschuurdag en de wandeling gratis.

Deel onze openschuurdag op jouw Facebook

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze Openschuurdagen 2017