Actviteiten

Wat: Ontspannen ontmoetingsdag met mogelijkheid tot picknicken

Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk - van 11u00 tot 17u00

GroteVlinderweekend2017Vanaf 11u00 is er niet alleen mogelijkheid tot picknicken op onze gekende rustbanken voor het natuurhuis Panneweel, vandaag kan je ook picknicken op het erf, in de schuur of in de boomgaard.
Breng een mand vol lekkers mee en installeer je.
Tafels en stoelen staan in de schuur voor wie dat wenst en drank is ter plaatse te verkrijgen.
In de vroege namiddag stellen de dames van ‘Creatief voor Natuur’ hun tafels op en naast hun mooie aanbod aan hebbedingetjes vind je er ook heel wat lekkers.

NIEUW dit jaar is dat we ook een picknick voor jou maken; een buffet vol lekkers en koffie of thee inbegrepen. We vragen hiervoor 12€ voor volwassenen, kinderen onder 12 jaar betalen 6€. Het buffet staat klaar, voor wie op voorhand inschreef, vanaf 12u00.

Inschrijven kan tot ten laatste 1 augustus 2017. Storten kan op rekening van BE38 0000 1056 0872 Natuurpunt Waasland-Noord, Recolettenlaan 22, 9170 De Klinge. We sturen een bevestigingsmail bij ontvangst van je betaling.

Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.

Vanaf 14u00 starten onze gewone namiddagactiviteiten. 

“De omgeving van het Natuurhuis is erg aantrekkelijk voor vlinders, waterjuffers en libellen. Dat vlinders eerst als rups leven om daarna te verpoppen tot vlinder is goed geweten. Maar dat de larven van waterjuffers en libellen (nymfe genoemd) leven in het water, en daar geduchte rovers zijn is minder geweten. Maar dit moet ook gezegd worden van de volwassen individuen, met een enorme behendigheid plukken ze kleine insecten uit de lucht om ze te verorberen.”

Voor de allerkleinsten hebben we thema-gebonden kleurplaten en tekengerief klaarliggen.  Ga met onze gidsen op stap en ontdek de wondere wereld van vlinders en libellen in de Kreken van Saleghem.  Marc Gevers neemt je mee op vlinderwandeling van 11u30 - 12u30 ,  13u30-14u30  en  15u30 tot 16u30. 

En om niet onvoorbereid aan de wandelingen te beginnen kan je gratis een heus vlinderboek gatis aanvragen. (ook voor niet-leden.) 

In het natuurhuis Panneweel kan je verder gewoon rustig wandelen in de tuin of lekker keuvelend genieten van een hapje en een drankje. 

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openschuurdagen 2017