Actviteiten

Wat: Jaarlijkse wintersnoei, een workshop in onze bio-hoogstamboomgaard.

Waar: Natuur.huis Panneweel

WintersnoeiNa het aan succesvol aanplanten van een fruitboom is zorgzame snoei noodzakelijk om te komen tot goede ontwikkeling van gesteltaken.

Na het planten zorgen de volgende vijf tot tien groeijaren voor voldoende vruchthout op de juiste plaats. Daarna komt de onderhoudssnoei voor de juiste verhouding tussen groei en bloei.

Wie dit wil leren kennen komt kijken en luisteren. Wie het goed wil kennen gaat mee de ladder op. Breng je eigen snoeimateriaal mee, zodat je het snoeien ook echt kan uitproberen. 

De organisatie is in handen van Natuurpunt Waasland Noord i s m het Land- en Tuinbouuwcentrum Waasland. Jan Van Bogaert, bekend om zijn werk bij Hortus ter Saksen en erkend Velt-lesgever, begeleidt de namiddag. 

We verwachten de boomgaardliefhebbers in onze boomgaard op het erf van Natuur.huis Panneweel, Krekeldijk 2 te Meerdonk en dit vanaf 13.30 tot 17.00 uur.

De lesgever houdt zich ook vrij op 7 maart (als reservedatum). Hij doet dit dit voor ons voor het geval het zeer slecht weer is op 28 feburari. We informeren u daarover via de website of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer infoJan Dhollander