Actviteiten

Wat : We tonen trots onze rijkgevulde ecologische hoogstamboomgaard

Waar: Op het erf van natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk - van 14u00 tot 17u00

boomgaartdWe verwachten je op onze laatste openschuurdag van 2017, hopelijk een zonnige nazomerdag.

“De Panneweelboomgaard levert ieder jaar een mooie oogst lekker fruit op: appelen, peren, pruimen, kersen en noten… oude en nieuwe rassen. “

Wie kent ze allemaal, de mooi gekleurde appelen en peren? En wat kan je er allemaal mee bereiden? Je leert en proeft het allemaal tijdens deze ‘dag van het hoogstamfruit’.

Dit jaar hebben we meerdere pomologen op bezoek; ze geven je graag alle info over welke fruitboom het best in jouw tuin past. Heb je een onbekende appelboom in de tuin, breng een foto mee en enkele vruchten, deze kenners brengen hem op soort. Ook de heer Jacobus Bosschaerts, Vlaanderens bekendste pomoloog zal aanwezig zijn.

Jan Van Hove neemt je mee voor een rondleiding in de Panneweelboomgaard. Hij vertelt je graag en gepassioneerd alle geheimen van de ecologische verzorging van je fruitboom.

Voor de allerkleinsten hebben we themagebonden kleurplaten en tekengerief klaarliggen. Voor de iets grotere kinderen werken we nog aan een programma, dat we later hier op deze plek zullen bekendmaken.

'Creatief voor Natuur' bakt tegen dat jullie komen, een lekker taartenbuffet bijeen, gemaakt met de oogst uit onze boomgaard. O ja ... gewoon wat gezellig bijpraten in het najaarszonnetje kan uiteraard ook.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.