Blijf op de hoogte

 

 

{readonline}This e-mail contains graphics, if you don't see them ┬╗ view it online.{/readonline}
 
 
   
  Natuurpunt Waasland-Noord, 19 januari 2018  
 
 

Eerste groepswandeling van het jaar.

Winterse krekenwndelingTradities zijn er om in ere te houden.
Zoals steeds gaat de vereniging op wandeling tijdens de wintermaanden. Vanuit het Natuurhuis Panneweel vertrekken we op 28 januari voor een flinke wandeling doorheen het krekengebied. In de open polder is er altijd kans op een groep grauwe ganzen of een jagende kiekendief of buizerd. 
Na de wandeling is er huisgemaakte soep.
Graag inschrijven zodat onze kookploeg voldoende soep kan voorzien!inschrijven

Dit weekend is het ook het grote vogeltelweekend van Natuurpunt. Het zal je dan ook niet verbazen op ons erf voor deze gelegenheid een vogelkijkwand te zien

Alle info


Vogelweekend


Gluren bij de buren.
 

Gluren bij de burenIn Friesland koopt een dorp een eigen windmolen, in Arnhem en Rotterdam telen stadsboeren groenten en in Helmond gebruiken inwoners een lokale munt.
Stefaan Segaert sprong op zijn fiets en ging gluren bij onze noorderburen. Wat kunnen we leren van duurzame en sociale projecten van Nederlandse burgers? Wat zijn de verschillen tussen Nederland en Vlaanderen?
Gitarist Koot 'n Kazan speelt tussendoor enkele passende nummers. Een wervelende avond! 

Leer op 25 januari uit onze verschillen !


Tweedaagse in Kieldrecht!

Grote Geule10 en 17 februari houden we in de Grote Geule van Kieldrecht een heuse tweedaagse. Onze vereniging wil niet wachten op de herinrichting en doet beroep op de bevolking om massaal mee de handen uit de mouwen te steken.
Deze winter willen we  30 wilgen knotten van aan het vlonderpad. Samen zorgen we voor afvoeren en opruimen van de takken. Kom je helpen en wil je brandhout, breng dan je aanhangwagentje mee. Wie komt werken mag beloond worden met een karretje brandhout. Ja toch?

Alle over 10 februari en 17 februari.

Vogels Kijken.

GazondagWil je een topdag beleven als vogelkijker? Dan kan je op 25 februari mee gaan naar de Antwerpse Linkeroever. De nieuwe natuurgebieden daar zijn echte topplaatsen geworden voor vogelaars en natuurfotografen.
En als het vogelkijken gebeurt onder begeleiding van een ervaren gids, dan wordt deze uitstap gegarandeerd een top ervaring.
Op het programma staan onder meer een uitstap naar het Rietveld van Kallo en het Groot Rietveld. Beide gebieden behoren tot de betere plaatsen om vogels te kijken in Vlaanderen.

Alle info.


Gratis Workshop

wintersnoeiWe hadden het beloofd aan de mensen die tijdens de boomplantactie fruitbomen kochten. In het voorjaar zouden we hen uitnodigen voor een gratis workshop fruitbomen snoeien.
Na het succesvol aanplanten van een fruitboom is zorgzame snoei noodzakelijk om te komen tot goede ontwikkeling van gesteltakken.  Dit zorgt de volgende vijf tot tien groei-jaren voor voldoende vruchthout op de juiste plaats. Daarna komt de onderhoudssnoei voor de juiste verhouding tussen groei en bloei.

Uiteraard zeer welkom!


Besparen op je energiekosten

samengaanegroener

Nog tot 8 februari kan je een offerte vragen bij de groepsaankoop groene stroom en gas georganiseerd door onze provinciebesturen. Momenteel zijn er in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen groepsaankopen groene stroom en gas gepland. 
Wil je een stap verder gaan?
Wek dan zelf je groene stroom op met fotovolta├»sche zonnepanelen. Hiervoor kun je terecht in de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Door in groep te kopen, krijg je kwaliteit, een goede prijs en begeleiding.

Klik op de knop van je provincie voor meer informatie.


Ons prikbord

PrikbordOp ons prikbord kan je doorklikken naar de agenda's van onze vrienden. Het is echt de moeite waard om daar eens te kijken. En, als je je agenda toch in de hand hebt, kijk dans ineens ook al eens welke activiteiten van je eigen vereniging je niet wil missen.
Voorts zijn er naar goede gewoonte een ruime keuze uit wandelingen, voordrachten en info avonden.Fietstochten zijn er in de komende maanden niet gepland, maar er is wel een koers op rollen in Stekene ten voordele van Fonds Fozzie.
Dit alles en nog veel meer...


op ons prikbord.
 


Lid worden of blijven 
 
  www.panneweel.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.