Blijf op de hoogte

 

 

{readonline}This e-mail contains graphics, if you don't see them » view it online.{/readonline}
 
   
  Natuurpunt Waasland-Noord, 3 mei 2017  
 
 

 


Gaan de bijen zoemen

boomgaard in de lenteOp onze eerst openschuurdag hopen we op een mooi zonnetje. Dan zijn immers de bijen actiever. En wij kijken ook uit naar zonnig weer om jullie te ontvangen op ons gelegenheidsterras. Je zal tal van nieuwe dingen ontdekken. Zo hebben de vrijwilligsters nieuwe dingen gemaakt voor hun winkeltje. En er werd gedacht aan het aantrekkelijker maken van de activiteiten voor de allerjongste bezoekertjes.

Het Panneweel stelt ook zijn deuren open voor een eerste Repair Café mét Geefplein. Onze leden uit Stekene kennen ongetwijfeld dit initiatief. Wil je hieraan meehelpen of wil je helpen bij de werkgroep Creatief voor Natuurhet Natuurbeheer, of bij een van onze andere initiatieven? Mail ons, en de juiste persoon neemt contact op. 

Ons volledige programma 
 

Geef je waarnemingen door

Inventarisaties van vogels, planten, paddenstoelen, nachtvlinders, dagvlinders, libellen, zweefvliegen… de natuurstudiewerkgroep Waasland-Noord is heel actief op verschillende domeinen.

Alle informatie vind je terug in deze brochure.  

Wil je graag je natuurwaarnemingen delen en meedoen aan de natuurstudie-activiteiten  Bekijk de agenda 2017 of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je hoeft hiervoor geen specialist te zijn, al wie interesse heeft voor de natuur is WELKOM!
 Naakt(?)kalender voor de Natuur

CallgirlsSally, Veerle, Sofie en Roosmarijn nemen deel aan expeditie Natuurpunt en zamelen geld in via hun expeditie. De helft is voor onze natuurgebieden.  Als 'Callgirls for Nature' geven ze zich bloot om de natuur te steunen. Hun speelse kalender rolt  nu van de persen. Hij is vanaf 1 mei te koop aan 15 Euro. (plus  2 € verzendingskosten)

Meer info op hun Facebookpagina
en Natuurpunt.Expeditie
 
 

Roundup

Milieuraad StekeneVlaams minister Joke Schauvliege en federaal minister Willy Borsus verbieden het gebruik van Roundup door particulieren.

De Milieuraad van Stekene, Velt-Waasland en het Zomererf van Stekene nodigen ons uit op 9 mei een Open Milieuraad. 

Jan Van Bogaert geeft je massa’s tips om je tuin aan te leggen en te onderhouden zonder pesticiden.

Het geeft je ook een andere kijk op (on)kruiden. 

Voorkennis is niet vereist.

De uitnodiging.

Rolstoelpaden

Waar kan je in de natuur met je rolstoel terecht ? Heeft Natuurpunt ook lusvormige rolstoelpaden? Ja hoor... Ze staan netjes op een rij. Bij elk rolstoelwandelpad staat alle nuttige info genoteerd. Uiteraard zijn deze ook geschikt voor kinderwagens.

Je herkent zeker ook ons eigen rolstoelwandelpad!

 Alle rolstoelpaden van Natuurpunt
 

Het wordt zeer druk.

Ons Natuur.huis Panneweel is voor zachte natuurrecreanten een drukbezocht bezoekpunt geworden binnen het Waasland. Als je vrijwilliger bent bij Oxfam heb je zeker al hun boodschap gezien dat ze op 14 mei vanuit alle wereldwinkels van het Waasland naar het Panneweel komen gefietst.  

Je kan je nog steeds Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Affiche


Ons prikbord

Het lijkt wel of de Wase verenigingen nu echt op kruissnelheid komen met hun activiteiten ... Wandelingen, fietstochten, meiboomplantingen. Ons prikbord informeert je. 

Bijzonder boeiend is de familiesurvival, georganiseerd door "Expeditie Natuurpunt, Team Arnaut Pietersbuschcraft" van onze buren, die net als het "Team Daknam" en de "Callgirls For Nature" gelden inzamelen voor onze Wase natuurgebieden. 


Lees dit alles en nog veel meer op ons prikbord.
 
 
 
  www.panneweel.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
{unsubscribe}Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen» schrijf je veilig uit{/unsubscribe}