Blijf op de hoogte

 

 

{readonline}This e-mail contains graphics, if you don't see them » view it online.{/readonline}
 
 
   
  Natuurpunt Waasland-Noord, 6 november 2017   
 
 

 


Onze Deadline boomplantactie ! 

BoomplantactieJaar na jaar moet de webmaster van Natuurpunt Waasland Noord en de Vriendenkring Panneweel enkele mailtjes sturen met de inhoud:  "Jammer maar helaas...".
Tot en met 15 november kan je nog bomen en struiken bestellen. Donderdagmorgen wordt alles definitief afgesloten. 

Bestel nog snel online 
Jouw bestelformulier met de prijzen staat hier klaar.

Tegelijk loopt ook de bos-aanplantactie van Natuurpunt

Veerle Baetens zingt voor de bossenVeerle Baetens maakte met de band van The Broken Circle Breakdown Band een cover van "Laat ons bloem" van Louis Neefs. Zo wil ze Natuurpunt helpen om geld in te zamelen voor meer bos in Vlaanderen. 
Op de Dag van de Natuur, 26 november, planten we samen met Natuurpunt al vast meer dan 13.500 nieuwe inheemse bomen. En iedereen is uitgenodigd!
Met een gift van bv € 40 wordt 10 m² nieuw waardevol bos aangeplant en vanaf diezelfde € 40 ontvang je ook een fiscaal attest.

Steun : Meer bos voor iedereen
Bestel bomen en struiken voor je eigen tuin
 

Initiatie in Natuurbeheer

Kieldrechtse WatergangDe Kieldrechtse Watergang is de smalle uitloper van de Grote Geule (Kieldrecht) en vormt de verbindingsweg met de Kreken van Saleghem.

De zuidelijke oever van deze waterloop ten westen van de Polderstraat in Meerdonk is laag gelegen en opgedeeld in vele kleine percelen die ofwel beplant zijn met bomen, of in gebruik als hooiland of begroeid met spontaan opgeschoten wilgen en rietland.
aanmeldenAan de hand van een praktijkvoorbeeld tonen we hoe je van een ruig grasland een transitie maakt naar een rietveld. 
Inschrijven hoeft niet, maar we weten graag hoe veel werkmateriaal we moeten voorzien. 

Dag van de natuur: initiatie in natuurbeheer
 

Start van ons Knotseizoen

In ons werkingsgebied groeien prachtige oude rijen knotbomen. Deze knotwilgen worden door vrijwilligers van onze afdeling onderhouden. 

Knotseizoen Natuurpunt Waasland Noord

Hoor je het geluid van onze kettingzagen en ben je benieuwd, kom dan gerust een keertje kijken. Wil je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan sturen we je graag wekelijks een mailtje.
Als je mee komt knotten ben je uiteraard mee verzekerd voor ongevallen, net als de andere vrijwilligers en krijg je gratis brandhout.

Het knotseizoen 2017 - 2018

Natuurpunt gaat naar de beurs

Oxfam geschenkenbeurdOp zaterdag 9 en zondag 10 december 2017 vindt de Oxfam geschenkenbeurs te Sint-Gillis-Waas plaats.
Deze Oxfam-cadeaudagen zijn dé geschikte gelegenheid om een gepast eindejaarscadeautje te vinden!

Creatief voor NatuurOok dit jaar is 'Creatief voor Natuur' samen met Broederlijk Delen een gaststand op de Oxfam Cadeaudagen.

Kom gerust een kijkje nemen op de geschenkenbeurs, van een stukje taart met (h)eerlijke koffie of thee genieten of gewoon gezellig bijpraten met een Fairtrade sapje of wijn.

Alle info.

Kunst en Natuur in de stad

MAS AnwterpenWandeling op het veel besproken Eilandje in Antwerpen. We maken er een gezellige winterwandeling van. Het Eilandje is niet alleen een trendy plaats voor de hippe feestganger.  Er is ook heel wat natuur te bewonderen. 
Op 10 december speuren we naar de spontane opslag van wilde planten en we bestuderen de speciale gemeentelijke plantsoenen. 
Ondertussen bewonderen we de kunst, die werkelijk op elke hoek en in elke straat aanwezig is.  

Lees alles over de uitstap.

Natuurpunt als eindejaarsgeschenk

Natuurpunt WaaslandMensen mogen, nee moeten zichzelf iets gunnen. Met een lidmaatschap van Natuurpunt schenk je jezelf en je geliefden het mooiste geschenk. Op de foto zie je alweer één van onze meer dan 102.000 leden.  

Natuurpunt beheert meer dan 22.800 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers nemen het initiatief: ze zorgen voor aankoop, beheer en openstelling van natuurgebieden. Ze maken het toegankelijk voor natuurrecreanten. (bekijk hier waar)

Bovendien geef je met je lidmaatschap een stem aan de natuur. KennismakingspakketEen stem die zegt aan het beleid en ieder die het horen wil: dat we gezonde natuur nodig hebben, op wandel- of fietsafstand én toegankelijk. 
Bovendien kunnen leden van Natuurpunt met heel hun gezin, waar ook in Vlaanderen, aan ledenvoorwaarden deelnemen aan alle activiteiten

Leden van Natuurpunt genieten van vele kortingen. Ook in de Natuurpuntwinkel (10%). Zoek je een vogelgids, een goed kinder- doeboek, een naslagwerk over inheemse planten ... Dat alles en nog veel meer vindt je in de Natuurpuntwinkel

Ik word lid van Natuurpunt.
Ik wil een lidmaatschap schenken.
Ik wil een lidmaatschap ingepakt onder de kerstboom.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ons prikbord

Deze maand vindt op ons prikbord iedereen zijn gading. Een gezonde herfstwandeling, knus in de zetel luisteren naar een vertelnamiddag, een tentoonstelling bezoeken. Je kunt gaan eten of shoppen voor het goede doel, Het is er allemaal. Ook aan de kinderen is gedacht.
Een vroege kerstmarkt, met kinderanimatie, een speelgoedbeurs, 
Graag ook even uw aandacht voor het  Repair Café met Geefplein te Stekene o.l.v. het Zomererf, de vogeltellingen per fiets. En wist je dat je nog net op de valreep kan inschrijven voor de Natuurstudiedag van WAKONA!
Wie dacht dat de vrijwilligers ook een winterslaap deden heeft het dus duidelijk mis voor! 

Kijk maar eens op ons prikbord.
 

Boomplantactie 
 
  www.panneweel.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

{unsubscribe}Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen» schrijf je veilig uit{/unsubscribe}