Nieuws

 

 

Dringende oproep tot steun – Neen aan verhard fietspad doorheen het Steengelaag

 

De plannen voor de aanleg van een verhard fietspad doorheen het Steengelaag in Stekene zijn er al langer, maar worden nu erg concreet. Daarom doen we vandaag beroep op jullie steun.

In het kader van de lopende vergunningsaanvraag loopt er een openbaar onderzoek en is er de mogelijkheid tot indienen van bezwaarschriften. We hopen dat jullie ons hierin steunen. De deadline is 18 juli, dit is erg kort, zeker in deze vakantieperiode.

Dat er langsheen de Nieuwstraat een degelijk fietspad moet komen zijn we het volkomen eens. Het fietsverkeer tussen Stekene en Kemzeke/Sint-Niklaas moet veilig(er) kunnen verlopen.

 

 • Wat wil men realiseren:
  Aanleggen van een verhard (beton) fietspad doorheen het Steengelaag langsheen de Nieuwstraat. Dit fietspad (twee richtingen) zal een breedte hebben van 1.5 meter. Hiernaast wil men ook een verhard wandelpad (breedte 1 meter) aanleggen. Waarom ook het wandelpad moet verhard worden is onbegrijpelijk.

 • Wat betekent dit:
  Wandelaars zullen het bestaande pad moeten delen met fietsers die in de twee richtingen kunnen rijden. Dit zal het wandelcomfort niet ten goede komen. Nu kunnen kinderen daar rustig alleen rondlopen en de natuur verkennen, dit zal in de toekomst niet meer mogelijk zijn vanwege te gevaarlijk.

 • Daarom schuiven we twee alternatieven naar voor:
  - Asverschuiving van de Nieuwstraat, langs de zijde van de industriezone is er nog veel ruimte vrij voor een degelijk fietspad van voldoende breedte.
  - Fietspad aanleggen bovenop de gracht die dan moet overwelfd worden.

 • Wat kan u voor ons doen:
  - Op onze website vind je onze meer uitgebreide argumentatie waarom wij een fietspad doorheen het Steengelaag geen goede optie vinden.
  - Je vindt hier ook een ontwerp van bezwaarschrift dat je kan gebruiken. Je kan dit nog aanvullen met eigen argumenten. 
  Dit heeft onze voorkeur omdat de bezwaarschriften dan individueel moeten behandeld worden en niet als één bezwaarschrift worden genoteerd.
  Dien je bezwaarschrift schriftelijk in bij de gemeente Stekene voor 18 juli.

Lees de uitgebreide argumentatie -  website  www.velh2o.net

Ontwerp van bezwaarschrift (pdf) kan je hier downloaden

Ontwerp van bezwaarschrift (docx)kan je hier downloaden

 

Let wel op de periode voor het indienen is kort, deze moeten ten laatste binnen zijn op dinsdag 18 juli.


ST Steengelaag padST Steengelaag pad nieuwstraat 20170710P1010129ST Steengelaag pad nieuwstraat 20170710P1010130ST Steengelaag pad nieuwstraat 20170710P1010134ST Steengelaag pad nieuwstraat 20170710P1010143

Dit prachtige stuk van het wandelpad zal moeten verdwijnen onder beton.
Ook de prachtige houtkant met meidoorn, sleedoorn, hazelaar, … moet weg.

 

Meer info kan je verkrijgen bij:


- Marc Bogaerts, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 779 89 31
- Jan Dhollander, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03 770 64 26

 

 

2017 banner openschuurdagen

 

 

 

Enkele foto's van hermelijn in wintervacht onder populierentakken in de kleine populierenaanplant op de kruising Rietlandstraat- Saleghemdijk. Deze middag genomen.

Marc De Meireleir - 11 februari 2015

 

 

 

Knappe waarneming en dat dan nog op foto kunnen zetten, proficiat.
Jan Vandermeulen

Mooi.Jaren geleden dat ik die nog gezien heb.
Jan Dhollander

Knap! Nog nooit gezien, laat staan fotograferen.
Brigitte

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

NatuurstudieAlgemeenNatuurstudie2017