Nieuws

 

 

2017banner website

 

 

 

{readonline}This e-mail contains graphics, if you don't see them » view it online.{/readonline}
 
   
  Natuurpunt Waasland-Noord, 29 juni 2017   
 
 

Openschuurdag: " water "

waterdiertjes“De poel nabij het Natuurhuis zit vol leven, waterkevers, waterwantsen, larven van eendagsvliegen of waterjuffers, water-pissebedden, slakken, bloedzuigers, …”

Vandaag gaan we gewapend met een schepnetje op zoek naar waterleven. We bekijken onze vangst nadien door een binoculair of met een vergrootglas. Zo worden enge beestjes plots wondermooi! Voor de allerkleinsten hebben we thema-gebonden kleurplaten en tekengerief klaarliggen. En je ouders kunnen gebruik maken van ons gelegenheidsterras in de boomgaard of ze maken een korte natuurverkenning in de omgeving, die ongeveer 1u30 duurt. 

Interesse? Je bent welkom!

Insectenwandeling

Het Steengelaag in Stekene is niet zo groot dat je er in zal verdwalen. Aan rijkdom qua fauna en flora is het wél een pareltje waar je uren kan bezig zijn. Onze bloemenweide, is door 25 jaar intensief maaibeheer opgewaardeerd voor de liefhebbers een stuk topnatuur! 
Kinderen die thuis een loepepotje hebben, brengen dat 12 juli best mee. De gids zal er zeker een kriebeldiertje in stoppen wat je dan veilig kan bestuderen. Natuurlijk moet je het nadien terug in de natuur plaatsen. Heb je dat niet? Onze gids laat je zeker door zijn loepe kijken.

Ga mee op insectenwandeling?


CFinishallgirls for Nature tot de finish

volledig afgewerkt. met verve! Ze behaalden een schitterend resultaat. We zijn hen dankbaar omdat we zo onze Wase natuur verder kunnen laten groeien.
Ook jij kan nog steeds bijdragen in de groei van onze plaatselijke natuur. Je kan beveiligd digitaal overschrijven op onze reservatenrekeningen. De Callgirls deden hun expeditie ten voordele van:

De kreken van Saleghem

 

Tijdig inschrijven

bezoekJe hoeft niet in te schrijven voor openschuurdagen.Maar vrijwilligsters maken voor de volgende openschuurdag (in augustus) een bijzondere picknick klaar.  
Daarom weten ze graag voor 1 augustus hoe- veel mensen wensen deel te nemen.Eens je het verschuldigde bedrag hebt overgeschreven, krijg je een bevestiging en kan je zorgeloos plaatsnemen. 

Hier lees je alle info

Ontdekrust de geheime hoekjes

Ben jij iemand ie graag iets meemaakt wat anderen niet kennen en niet beleven? wel, dan hebben we iets voor jou. Wekelijkst trekt onze coördinator van het natuurbeheer tot twee maal toe de natuur in met zijn vrijwilligers voor beheerwerken. Hij leidt hen naar hoekjes waar in normale omstandigheden niemand komt. Misschien is dat ook iets voor jou?

Lees er alles over.

In de media 

TijdschriftNatuurpunt Waasland Noord en Natuurhuis Panneweel kwamen de voorbije maanden herhaaldelijk positief in de media.
Klik op het tijdschrift en kijk snel pagina 3 en 44 - 45.  Lees er hoe Brigitte de vrouwen oproept om meer actief te zijn bij Natuurpunt. Op de vele foto's die het artikel vergezellen herken je zeker bekenden. 
Bovendien gingen Femke en Bert naar de Bond Beter Leefmilieu. Zij mochten daar een Award in ontvangst nemen voor Circulaire Economie. Deze werd uitgereikt n.a.v. het Repair Café van 7 mei. We verklappen nu al dat op 1 oktober het evenement wordt herhaald. 
Wil jij met je gezin ook lid worden van Natuurpunt en de verrassende Vriendenkring Panneweel, Wordt dan gewoon online lid van Natuurpunt. doe je dat vanaf 1 juli, dan ben je tot eind december 1018 en geniet je van alle voordelen!

Gewoon doen !

... en waarom dan ??? (Video)

Ons prikbord

prikbordOnze leden krijgen op de website niet alleen informatie over onze activiteiten. We melden ook graag de info weer van andere natuurvriendelijke initiatieven in het noorden van het Waasland.
Deze julimaand staan heel wat mooie wandelingen en zoektochten per fiets op het programma. We vestigen uw aandacht ook graag op het   Internationaal volks-kunstfestival "Drieskes Kerremes". Wie van oude ambachten houdt hoeft niet te wachten tot onsambachtelijk weekend. Hen adviseren we de erfgoedmarkt van Volkskunstgroep Drieske Nijpers.

Lees dit alles en nog veel meer op ons prikbord.
 


 

Bosgids NatuurpuntIn deze gids,

u gratis aangeboden door Natuurpunt,  kom je te weten welke bomen, dieren en paddenstoelen
in onze bossen leven.

Je vindt er ook drie kaartjes voor wandelingen in de mooiste bossen
van Natuurpunt.

En tientallen tips voor nog meer uitstappen.

Ook voor niet- leden 
 
  www.panneweel.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
{unsubscribe}Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen» schrijf je veilig uit{/unsubscribe}

 

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

NatuurstudieAlgemeenNatuurstudie2017