Activiteiten

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

snoeienCorrect onderhoud van fruitbomen geeft beter, groter en meer voldragen fruit. Daarom snoeien we vandaag onze hoogstamboomgaard aan het Natuur.huis Panneweel. Geze workshop wordt u gratis aangeboden.

Tijdens de zomersnoei bij steenvruchten vermijden we het risico op schimmelinfectie van o.a. loodglansziekte. Ook bij appel en peer heeft dit zomerwerk (tot half september) voordelen. 

In de zomer is het afgrendelingsmechamisme van de boom optimaal de werking, zodat de wonden vlugger genezen. De bomen gaan geen reactiehout maken, onder de vorm van waterscheuten. 

Wie het wil kennen komt kijken en luisteren. Wie het wil kunnen gaat mee de ladder op. Breng je eigen snoeimateriaal mee zodat je het snoeien ook echt kan leren.

De organisatie is in handen van Natuurpunt Waasland Noord i s m het Land- en Tuinbouwcentrum Waasland. Jan Van Bogaert begeleidt de namiddag. 

Meer info: Jan Dhollander

 

We verwachten de boomgaardliefhebbers in onze boogaard op het erf van Natuur.huis Panneweel, Krekeldijk 2 te Meerdonk en dit vanaf 14.00  tot 17.00 uur.

Wou jij een fruitboom in je eigen tuin planten of dacht je eerder aan kleinfruit?
Kijk dan eens bij onze samenaaankoop

 


 

Jan Van Bogaert