Activiteiten

Wat: begeleide wandeling

Waar: 13u15 'Park & Ride Kemzeke  of 14u00  natuurgebied Het Wijtschot (Schoten)

We wandelen in de vallei van de Klein Schijn in Wijnegem.

Op de Zandrug tussen de Groot en de Klein Schijn waren er in die streek al zeer vroeg nederzettingen.  Vanaf de bronstijd was er op deze plaats al bewoning met zelfs een vrij grote begraafplaats.  In de jaren 60-50 v. CH. veroverde Rome onze streken. Van dan af is hier in Wijnegem en omstreken stilaan de Romeinse beschaving begonnen.  Hiervan zijn door archeologen vele overblijfselen gevonden. Men is door pollenonderzoek (palynologie) te weten gekomen hoe de natuur er in die tijd ongeveer uitzag.

We vertrekken aan de ingang van het natuurgebied Het Wijtschot. Dit is een eigenaardig hobbelend landschap als gevolg van zandwinning. We wandelen daarna in zeer oude Middeleeuwse dreven. Hier in de buurt werden vroeger verschillende kastelen gebouwd. We komen daarna aan op de plaats van een Romeins openluchttempelcomplex uit de 2de en 3de eeuw na Christus. Dat is een zeldzaam gegeven. Er zijn er zo maar een paar bekend in Europa. Via het kasteel Kijckuit gaan we terug naar de parking. Helemaal op het laatste is er een lekkere verassing.

 

Afspraak:
Samenrijden is mogelijk. Samenkomst om 13u15 op de parking 'Park and Ride', Zuid, afrit 11 van de E34 in de Trompstraat in Kemzeke.

Diegenen die het wensen kunnen rechtstreeks naar Wijnegem rijden. De afspraak daar is om 14u00 aan de witte balustrade van de Klein Schijn tegen het Albertkanaal.  Het juiste adres is daar, Albertkanaalbaan, waar ze overgaat in de Hoogmolendijk. Daar is de ingang van het natuurgebied Het Wijtschot. De Wijtschotbaan is een wegel die hier begint.

Meer info:
Edwin Thoen, tel 03 252 93 64 of 0496 32 03 78, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Maandelijks stuurt de webmaster van de vereniging een mailtje naar belangstellenden.
Daarin vindt je onze activiteiten en deze van onze vrienden
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?
Meer info: Bert Raets