Actviteiten

Wat: Ontspannende ontmoetingsnamiddag met natuureducatieve activiteiten met Repair Café en Geefplein

Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk - van 14u00 tot 17u00

Afbeeldingsresultaat voor wilde bijen natuurpunt panneweel

We verwachten je dit jaar terug in het natuurhuis Panneweel op deze eerste openschuurdag van 2018. Hopelijk wordt het een zonnige lentedag in onze weelderig bloesemende hoogstamboomgaard.

De poorten van het natuurhuis gaan traditiegetrouw om 14u00 open en sluiten om 17u00.
Net zoals vorig jaar is er om 14u30 een gegidste wandeling voorzien die ongeveer anderhalf uur duurt. Aan deze themawandeling in de omgeving kan je vrij deelnemen.

Afbeeldingsresultaat voor panneweel opbouwOp het erf vinden kindvriendelijke activiteiten rond het thema "Bodemsafari" plaats. Onder begeleiding van een natuurgids gaan ze op zoektocht naar wat er leeft op (en onder) de grond. Nadien gaan ze die met binoculairs en ander materiaal bestuderen ... 

Ben je op zoek naar kleine geschenken, leuke hebbedingetjes, wenskaarten, ... loop dan zeker eens langs bij de stand van Creatief voor Natuur. De opbrengst van deze verkoop gaat volledig naar de aankoop van nieuwe natuur dicht bij huis!

Repair CaféDe transitiegroep Sint-Gillis-Waas pakt vandaag opnieuw uit met  met een Repair Cafe met Geefplein.

Zij zoeken ook nog steeds vrijwilligers om een namiddag te helpen. Ben jij handig met een naaimachine, heb je zicht op herstellen van kleine elektrische toestellen, kan je een hamer vastzetten op een steel... Meldt je dan even aan bij hun werkgroepje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Bodemssafari ?

Ontdek samen met onze vrijwilligers welke diertjes er in de grond, onder stenen, in de composthoop leven.

Praktisch
Breng je eigen zaklamp of vergrootglas mee. Heb je dat niet? Geen probleem, wij hebben ook enkele exemplaren liggen.
Trek je speelkleren aan en schoenen die vuil mogen worden.

Voor de volwassenen
Geniet van een hapje en een drankje in de boomgaard of doe mee aan een begeleide wandeling (start om 14u30). Heb je spullen liggen waar je niets meer mee doet of die stuk zijn? Breng ze naar ons Geefplein of Repaircafé en geef ze een tweede leven.

Je mag als ouder natuurlijk ook mee op Bodemsafari!  Download alvast de gratis app “Bodemhelden” of scan deze QR-code 

Bodemsafari qrapp bodemhelden

 

We kijken al uit naar je komst!  Je kan ook je vrienden meebrengen.
Stuur hen deze flyer voor het Repair Café met Geefplein en/of deze voor de Bodemsafari. 

Meer info: Bert Raets, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gsm 0485 31 28 42
Transitie: Femke Van de Voorde, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Bodemsafari: Lies Nijs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze openschuurdagen  konden rekenen op steun
van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.