Actviteiten

Wat: Ongedwongen ontspanningsgelegenheid met vrije picknck in de boomgaard.

Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk - van 11u00 tot 17u00

Uiltje - vrijlatingAls je voor één dag de zon kan doen schijnen, doe het dan vandaag! Picknicken in de zon is gewoon altijd gezelliger.
De picknick is zeer budgetvriendelijk want je brengt gewoon je boterhammetjes mee van thuis. Tafels en stoelen kan je in de schuur nemen en je kiest zelf waar je gaat zitten. Voor de koffie, thee, fruitsappen en dergelijke kan je bij ons terecht. In de vroege namiddag wordt de dessertentafel met taartjes en zelfgebakken cakes opgesteld door ‘Creatief voor Natuur’.

 Uilen vormen het thema van deze openschuurdag.

“Wist je dat er kerkuilen broeden in het natuurhuis Panneweel?
Misschien vind je wel een braakbal onder de kerkuilennestkast”

Kenny Vereecken (Uilenwerkgroep Waasland) brengt speciaal voor de jeugd de leskist Uilen mee, vol met boeken over uilen, prachtige zoekkaarten, een boeiend gezelschapsspel en nog veel meer. Je kan hem ook alles over uilen vragen. 

Om wetenschappelijke redenen krijgen de jonge uilen een ringetje om een pootje. We ringen onze kerkuilen om een idee te krijgen over de migratie, de leeftijd, de sterftegraad en andere gedragingen. Dit ringen gebeurt door een erkende vogelringer die het ringwerk rapporteert aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. We gaven in ons tijdschrift hierover reeds een verslag. Je kan ook de fotoreportages bekijken van een vroeger ringgebeuren op 't Panneweel. Er zijn ook nog foto’s van onze openschuurdag van een vorig jaar waar eveneens de uilen centraal stonden. 

OpenschuurdagRaadpleeg regelmatig www.panneweel.be, want het volledige programma zal later op de site vermeld worden. De activiteiten rond onnze uilen starten ten broegste om 14.00 uur. 

Wil je de benen strekken en iets meer over de natuur bijleren? Bij voldoende belangstelling start om 14u30 uur een gegidste wandeling (anderhalf uur) in het nabijgelegen Saleghem Krekengebied.

Gewoon wat bijpraten in het natuurhuis of in de boomgaard kan uiteraard ook. Zoals steeds zijn de vrijwilligers van Natuurpunt Waasland Noord en de Vriendenkring Panneweel aanwezig.

Naar goede gewoonte zijn de deelname aan de picknick, openschuurdag en de wandeling gratis.

Deel onze openschuurdag op jouw Facebook

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze Openschuurdagen 2019

 

Onze openschuurdagen  konden dit jaar rekenen op steun
van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij