Actviteiten

Wat: Je eigen boomgaardfruit laten persen

Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekelijk 2 te Meerdonk

Kempenland De hoogstamboomgaard van Natuur.huis Panneweel draagt jaarlijks een mooie oogst. Onze leden en de buurt kennen de kwaliteit van de verse oogst die we jaarlijks zelfbedienend op de picknickplaats aanbieden. Dit jaar doen we weerom meer... we verwelkomen de Persmobiel Lerouge die, vanaf 75 Kg ook jouw fruit perst tot heerlijk gepasteuriseerd vers sap!

Heb je onvoloende fruit om aan die 75 Kg te komen? Geen nood. De mensen van de sapmobiel verkopen jou met de glimlach de ontbrekende kilootjes. 

Vanaf 9u00 draaien de persen en wordt het fruit omgetoverd tot lekker gepasteuriseerd sap, wat minstens 1 jaar houdbaar blijft. We verwachten dat de persen blijven draaien tot 17u00.
(Waar is dat?)

Vanaf 75 kg kan ook jij dus ook je eigen fruitsap laten persen. Er wordt vandaag geperst in dozen van 5 liter. Als je 75 kg fruit mee brengt mag je rekenen op 50 liter heerlijk appelsap. (10 dozen van 5 liter)

Om alles soepel te laten verlopen en wachttijden te vermijden, is het wel nodig dat je hen even vooraf Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of belt 0475 26 24 80. Je spreekt dan onderling een passend uur af. Zij houden een agenda bij van wanneer iedereen kan komen. Zo vermijdt je wachttijden.

Indien je een mengeling wil laten persen (bv appel met rode biet) gelieve dat dan bij het maken van de afspraak te melden. Deze worden namelijk als laatste genomen. 

De kostprijs voor jou, alles inbegrepen, bedraagt 6,00 € (tot 10 dozen), 5,50 € (voor 11 - 100 dozen) en 5,00€ (voor meer dan 100 dozen) voor een verpakkingen van 5 liter. De verwerking van je sap gebeurt zuiver biologisch. (hun attest) Er dient contant betaald te worden, er is geen bankcontact aanwezig. 

Mobiele Fruitpers ZEVERGEMGedurende de hele openingstijd is ook het natuurhuis open en toegankelijk. Je bent dus welkom om het werk gade te slaan of om er een heerlijk appelsapje uit eigen boomgaard te proeven. Heb je liever en een Gageleertje... die hebben we alvast voor jou fris klaar gezet in onze frigo!
Ook de infostand van Natuurpunt is de hele tijd aanwezig. 

Op die infostand kan je lid worden van Natuurpunt (en dan krijg je je lidkaart en kennismakingspakket mee zodat je ineens van de voordelen kan genieten), kan je info krijgen over de boomplantactie, kan je een wandelkaart ontvangen van de streek én krijg je mondeling antwoord op al je vragen over Natuurpunt en de plaatselijke werking. 

Meer info:  Bert Raets