Actviteiten

Wat: Openschuurdag. 

Waar: Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk - van 14u00 tot 17u00

Vandaag is het natuurhuis Panneweel toegankelijk vanaf 14u00 tot 17u00. Het wordt weer een boeiende namiddag voor de ganse familie.

“De poel nabij het Natuurhuis zit vol leven: waterkevers, waterwantsen, larven van eendagsvliegen of waterjuffers, waterpissebedden, slakken, bloedzuigers, …”

Vandaag gaan we, gewapend met een schepnetje, op zoek naar waterleven. We bekijken onze vangst nadien door een binoculair of met een vergrootglas. Zo worden enge beestjes plots wondermooi! 

Om 14u30 uur is er een wandeling, een korte natuurverkenning in de omgeving, die ongeveer 1u30 duurt. Je kan hieraan vrij deelnemen. Je kan ook gewoon genieten van een kop koffie met gebak of een Gageleer in het prachtige kader van de hoogstamboomgaard.
“Creatief voor Natuur” zorgt voor gebak tijdens de openschuurdagen en op de verkoopstand kan je terecht voor kleine zelfgemaakte geschenken en wenskaarten. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de aankoop van nieuwe natuur dicht bij huis!

Meer info over de waterzoektocht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Meer info over de openschuurdag: Bert Raets
Onze Openschuurdagen 2019

 Onze openschuurdagen  konden dit jaar rekenen op steun
van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.

 SG Panneweel 20140706 MG 9558