Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

Het is nog steeds zomer maar deze week duiken we al de maand september in, tijd voor de zomersnoei van de boomgaard rond het natuurhuis.

Volgende donderdag 1 september komt Jan Van Bogaert ons tonen hoe belangrijk zomersnoei is om hoogstamfruitbomen een mooie vorm te geven en veel vruchten te laten dragen. We starten om 13u30.

Op zaterdag 3 september, de dag van ons Panneweelfeest (inschrijven kan nog) kunnen er nog wat werkjes uitgevoerd worden rond de schuur. Eventueel kan er ook een nieuw toegangspoortje gemaakt worden naar het St-Jacobsgat bij de Saleghemdijk. Afspraak om 13u30 Natuurhuis Panneweel Krekeldijk 2 Meerdonk.

 

Nog niet ingeschreven voor het Panneweelfeest op zaterdag 3 september? Doe het dan snel. Stort 25€ pp op nr BE38 0000 1056 0872 van Natuurpunt Waasland Noord. Gezelligheid gegarandeerd.

 

 0109

 

Met vriendelijke groet

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
03-7706426 of 0494-668445

 

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia