Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

Het Panneweel, het oude wiel tegenover het natuurhuis, is een parel van een reservaat. Maar het moeras omvat allerlei vegetaties die het oude ondiepe wiel snel doen dichtgroeien en verbossen. Om de waardevolle plantengroei te behouden moeten we ingrijpen: maaien van de drijftillen en kappen van bomen en struiken. Vorige zaterdag hebben we met z’n vieren (+ één cameraman) reeds een flinke aanzet gegeven bij het maaien en kappen en het afvoeren. Volgende donderdag 22 september proberen we het werk af te maken. Voorzie toch maar laarzen naast stevig schoeisel.

Volgende zaterdag 24 september trekken we naar de rietzoom bij de Twaalfgemeet. Hier maaien we al vele jaren een mooie bloemrijke rietkraag vol met grote boterbloem, gevleugeld hertshooi, en grote watereppe. Om het afvoeren te verlichten zullen we het riet bundelen. De waterstand is hier hoog en het terrein is drassig. Zonder laarzen gaat het niet.

Afspraak voor beide dagen: 13:30u Natuurhuis Panneweel Krekeldijk 2 Meerdonk

 

2224 

 

Tot dan

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
03-7706426 of 0494-668445

 

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia