Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

Het uitzonderlijk zachte en droge weer was een zegen voor het opruimen van het riet in De Gavers. Dat verliep bijzonder vlot zodat we vorige donderdag nog ruim een uur over hadden om met het maaien van een ander rietperceel te starten. Ook de verbranding van de hopelijk laatste perenvuurmeidoorns in de Sint-Jacobsstraat konden we vorige zaterdag om vier uur al afsluiten wat ons de tijd gaf om nog een kar maaisel te laden op D'Eilanden.

Volgende donderdag 3 november gaan we in het Speelhof te Stekene grauwe wilgen kappen. Deze struiken dreigen het hele moeras te overwoekeren. Dit reservaat is te bereiken via het Riet te Stekene. Neem het weggetje thv nr 52a, op 200m van de Nederlandse grens. Om 13u45 starten we. Vanuit het Natuurhuis Panneweel vertrekken we om 13u15. Stevig schoeisel,eventueel laarzen bij nat weer en een kapmes.

Op zaterdag 5 november gaan we het laatste riet maaien/binden/opladen in de Gavers vanaf 13u45 of om 13u30 aan het Natuurhuis Panenweel.

 

050716 

 

Met vriendelijke groet

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
03-7706426 of 0494-668445

 

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia