Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

Volgende donderdag 23 februari komt Jan Van Bogaert ons de finesses uitleggen over de wintersnoei van een hoogstamfruitboom. Snoeien van fruitbomen is een hele kunst. Je moet weten wat je mag wegknippen en wat je precies moet laten staan wil je het volgende seizoen vruchten hebben. Jan komt het ons tonen in de Panneweelboomgaard vanaf 13:30u. Breng een snoeitang mee.

En op zaterdag 25 februari hopen we eindelijk de laatste wilgen langs de Rietlandstraat te kunnen knotten. Nog een tiental ex. Enkele staan met hun voeten in het water. Breng misschien toch maar je laarzen mee. We starten om 13:30u aan het Panneweelnatuurhuis of even later in de Rietlandstraat.

 20170216 

Met vriendelijke groet.

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
03-7706426 of 0494-668445

 

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia