Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

De kettingzagen zijn opgeborgen, de kapmessen ingevet, het winterwerk is achter de rug. Meer dan twintig karren hout en 60m³ houtsnippers hebben een bestemming gekregen.Met dank aan de vele gedreven werkers.

Voor donderdag 6 april staat er het volgende op het programma: verder opruimen in en om de Panneweelschuur, onderhoud houtversnipperaar en omspitten vlindertuin.

Op zaterdag 8 april trekken we naar het Oostbroekbos voor herstel van de schrikdraadomheining zodat Turbo er binnenkort veilig kan grazen. Op die manier helpt het paard van schaapherder Luk ons bij het onderhoud van de mantel en de zoom (= de randbegroeiing) van dit loofbosje.

Voor beide dagen spreken we af om 13:30 in het Natuurhuis Panneweel Krekeldijk 2 Meerdonk.

 270401 

Tot dan

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
03-7706426 of 0494-668445

 

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia