Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

Volgende donderdag zou het volgens het weerbericht voor deze week meer dan dertig graden warm worden en dus volgen we de alom gekende raad maar op en gaan we niet werken die dag - die namiddag ben ik ook uitgenodigd voor de voorstelling van het project "Groot Saeftinghe".


Maar deze week hebben we ook een viertal graslanden gemaaid rond de Kreken van Saleghem. Het hooi wordt elke dag machinaal gekeerd en willen we volgende vrijdagnamiddag 23 juni laten persen. Bij dit werk is er altijd wel wat handenarbeid nodig zodat alle hooi mooi opgeruimd wordt. Dus iedereen is welkom volgende vrijdag om 14u aan het Natuurhuis Panneweel. Het zou dan hoogstens 25° C worden.


Op zaterdag 24 juni doen we nog eens een poging om de hulsthaag te scheren. Deze klus hebben we de voorbije weken steeds uitgesteld wegens dringender werk. Mogelijks is tegen dan ook het hout geleverd om de picknicktafels te herstellen. Afspraak om 13:30u aan ons natuurhuis.

 20170623 

Met vriendelijke groet

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
tel. 03 770 64 26 - 0494 66 84 45

 

 

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia