Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

De voorbije jaren konden wij bij het maaien van de graslanden in het Steengelaag steeds rekenen op droog en zonnig weer zodat we het gras konden hooien en laten persen. Dit bespaarde ons heel wat handwerk. Maar met het huidige wisselvallig zomerweer - ik val al enkele weken in herhaling - zullen we terug moeten grijpen naar de oude werkwijze en het nog groene en natte gras opladen en afvoeren naar een storthoop.

Volgende donderdag 10 augustus maaien we nog twee kleine grasveldjes - de twee grootste heb ik dan al gemaaid met de trekker - en starten we met het opruimen. En op zaterdag 12 augustus hopen we alles af te werken. We spreken af op beide dagen om 13:30u aan de ingang van het reservaat in de IJzerhandstraat.

Wie met de fiets naar het Natuurhuis Panneweel komt en een lift wil naar Stekene laat tijdig iets weten op onderstaand adres.
En ik zoek nog naar een tractorchauffeur om op donderdag met de TNF95 van Meerdonk naar Stekene te rijden.

 

 ST Steengelaag 20130810 MG 1308

Met vriendelijke groet

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
tel. 03 770 64 26 - 0494 66 84 45

 

 

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia