Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrienden vrijwilligers,

Hier en daar in het Sint-Jacobsmoer, het deel van de Saleghemkreek dat eigendom is van Natuurpunt, liggen er nog restanten van de vroegere drijfzomen, drijvende rietvegataties met varens en andere planten. Eens vormden ze dé natuurparels van het krekengebied. Door allerlei omstandigheden o.a. uitblijvende beheer, is de natuurwaarde gedaald. Nu we sinds 2013 eigenaar zijn van dit gebied hebben we het onderhoud van deze rietzomen terug opgenomen en maaien we een (kleine) strook in het najaar.

Nu donderdag 28 september gaan we een twintigtal meter lange rietstrook maaien en het riet verzamelen en afvoeren. Mogelijks, als we over de akker van de aanpalende boer kunnen rijden, gaan we het riet gebonden afvoeren. Breng daarom een hemd met lange mauwen mee en laarzen.

Op zaterdag 30 september maaien we dan weer een stuk van het riet op vaste bodem in de aanpalende Oostbroekmeers. Dat zal machinaal gebeuren maar het opruimen is handwerk. Bij nat weer zijn laarzen het juiste schoeisel.

Op beide dagen verwacht ik jullie om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel te Meerdonk

Tot dan

 

 20170928 

 

Met vriendelijke groet

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
tel. 03 770 64 26 - 0494 66 84 45

 

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia