Actviteiten

Beste vrijwilligers,

Volgende donderdag sparen we onze krachten (er is dan geen werkdag) om op zaterdag 18 november, op de Dag van de Natuur, met volle overgave aan de slag te gaan in ons reservaat langs de Kieldrechtse Watergang. Daar werken we al jaren aan de instandhouding van wilgenbosjes, hooilanden en vitale rietvelden.

Rietvelden op natte vaste bodem hebben, wanneer ze niet beheerd worden, rap de neiging om te verruigen met brandnetels en bramen of dicht te groeien met wilgen. Niet erg. Ook dat is waardevolle natuur. Maar rietvelden zijn stilaan een bedreigd biotoop en ook oecologische waardevol. Denken we maar aan bv. de rietvink, een nachtvlinder, of de vele rietvogels en het hermelijn die allen hun thuis hebben in rietbegroeiingen. Rietbeheer betekent maaien in het najaar of de winter, tenminste om de vier-vijf jaar. Volgende zaterdag gaan we enkele perceeltjes een beurt geven. Het riet is reeds machinaal gemaaid, wij gaan het bijeen harken en opruimen.


We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel op de Krekeldijk in Meerdonk of om 13:45u aan de brug in de Polderstraat in Meerdonk. We zijn aan het werk op het einde van de onverharde weg die in westelijke richting loopt. Bij regenweer zijn laarzen ideaal om te voeten droog te houden.

 

 

 20171112 1  

20171112 2

 

Met vriendelijke groet

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
tel. 03 770 64 26 - 0494 66 84 45

 ps. Voor vragen over het werk mail of telefoneer naar onderstaand adres, niet naar het verzendadres.