Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

Vorige zaterdag hebben we met 20 vrijwilligers, jong en oud, waaronder een zestal Kieldrechtse catechisten onder leiding van hun lerares, hard gewerkt aan het bijeen harken en opladen van het riet aan de Kieldrechtse Watergang. Tegen vijf uur hadden we drie grote karren gras en riet geladen en was alles opgeruimd.

Volgende donderdag 23 november gaan we helpen bij het versnipperen van de wilgentakken die mannen en vrouwen van het Havenbedrijf Gent langs het Sint-Jacobsgat zijn komen kappen. De werkploeg van Natuurpunt uit Gent komt met een zware hakselmachine.
Ook hebben we nog wat werk rond de Panneweelschuur (rietbundels, takkenbossen opruimen, snippers aanvoeren naar picknickplaats, ...) Afspraak om 13:30u aan het natuurhuis (eventueel met gehoorbeschermers).

Op zaterdag 25 november kunnen jullie, als je niet naar de WAKONA-natuurstudiedag gaat (zie achterflap van ons tijdschrift) helpen bij het afvoeren van de rietbundels uit het St-jacobsmoer die we daar eind september gemaakt hebben. Ook dan spreken we af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel Krekeldijk 2 Meerdonk.

 

 

 SG KieldrechtsteWatergang 20171118 MG 2467  
 

Met vriendelijke groet

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
tel. 03 770 64 26 - 0494 66 84 45

 ps. Voor vragen over het werk mail of telefoneer naar onderstaand adres, niet naar het verzendadres.

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia