Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

Vorige donderdag en zaterdag hebben we met verve de eerste winterprik getrotseerd. Aan de Kieldrechtse Grote Geule lukte het ons om in de druilerige regen een grote kar riet te verzamelen en gebonden af te voeren en 's zaterdags kwamen er 12 taaie rakkers de zware wilgentakken opruimen op D'Eilanden (zie foto).

Deze week gaan we op donderdag 7 december in De Gavers een oude schrikdraadomheining opruimen -ze hindert bij het maaien en hooien- en ook enkele sterk uitgroeiende struiken kappen.
Afspraak om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel of om 13:50u in De Gavers, gelegen langs de noordelijke parallelweg van de E34 tussen het Kalf en de Tromp. Breng laarzen mee.

Op zaterdag 9 december gaan we terug het gevecht aan met de acht jaar oude wilgentakken van de knotwilgen rond D'Eilanden. Breng eventueel een kapmes mee. We starten om 13:30u aan het natuurhuis op Krekeldijk 2 te Meerdonk.

 

 

 IMG 20171202 153157  
 

Met vriendelijke groet

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
tel. 03 770 64 26 - 0494 66 84 45

 ps. Voor vragen over het werk mail of telefoneer naar onderstaand adres, niet naar het verzendadres.

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia