Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

Afhankelijk van het weer gaan we volgende donderdag 8 maart ofwel wilgentakken versnipperen op D'Eilanden (achter het NH Panneweel) ofwel nog enkele wilgen knotten in het Sint-Jacobsmoer. Het gaat hier om oude ziekelijke wilgen die dreigen open te vallen en die bovendien veel schaduw werpen op een rietzoom langs de kreek. Afspraak om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel, met gehoorbeschermers.

En nu het knotten aan de Grote Geule voor deze winter is afgelopen kunnen we ook daar volgende zaterdag 10 maart starten met het versnipperen van de takken. Vuurtje stoken met groen hout geeft veel rook ( en fijn stof) en zou ons imago zeker niet ten goede komen. Houtsnippers zijn ook niet geheel vrij van zonde want gemaakt door een met een dieselmotor aangedreven machine maar we hopen dat de vervuiling minder is. De snippers delen we uit of verkopen we als bodembedekker en grondverbeteraar. Start om 13:45 aan de Grote Geule in Kieldrecht (via Lange Nieuwstraat) of om 13:30u aan ons natuurhuis op de Krekeldijk 2 te Meerdonk. Denk aan je gehoor, breng beschermers mee of oordopjes.

Opgelet: wil je enkele zakken houtsnippers? Ze liggen klaar bij de notelaar van het natuurhuis. Wil je er meer ? een hele kar? Stuur mij een bericht of bel me op.

 

 20180305  

   

Met vriendelijke groet

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
tel. 03 770 64 26 - 0494 66 84 45

 ps. Voor vragen over het werk mail of telefoneer naar onderstaand adres, niet naar het verzendadres.

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia