Natuurpunt Waasland-Noord

 

 

2019 banner quiz web

Beste vrijwilligers,

Vorige donderdag was onze blauwe trekker in herstelling en konden we onverwacht de takken op de Groenendijkweide niet versnipperen. Volgende donderdag 7 februari moet dit wel lukken. Om 13:30u vertrekken we vanuit ons natuurhuis naar de Groenendijk met de nodige veiligheidsattributen zoals gehoorbeschermers. Een kwartier later zijn we zeker ter plekke.

En op zaterdag 9 februari zijn we weer aan het werk bij de Grote Geule in Kieldrecht. We zijn daar al flink opgeschoten vorige week met het opruimen van de takken van de geknotte wilgen maar er is nog voor enkele weken werk. Afspraak om 13:30u aan ons Natuurhuis Panneweel op de Krekeldijk in Meerdonk of om 14u in de Lange Nieuwstraat in Kieldrecht. Voorbij het nr 59 neem je de modderige veldweg richting kreek.

 

20190202

Geen pannenkoeken vorige zaterdag 2 februari maar lekkere appelcake van Marjan.

 

Tot dan

Jan Dhollander
Bergstraat 25
9170 Sint-Gillis-Waas
0494 66 84 45
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Natuurbeheer

22 & 24 augustus

Beste vrijwilligers,
 
Lang zag het er goed uit dit jaar met de aantasting van de meidoorns door Perenvuur in de Waterstraat maar de jongste weken valt het niet te ontkennen: er zijn terug heel wat struiken besmet met deze voor perenbomen gevaarlijke bacterie. En dus gaan we deze struiken  volgende donderdag 22 augustus maar terug kappen en verbranden vooraleer we hierover op de vingers getikt worden.  We spreken af om 13:30u aan het Natuurhuis Panneweel in Meerdonk.
 
Op zaterdag 24 augustus gaan we onze composthoop in de Panneweelboomgaard omzetten en wat zomersnoei uitvoeren in de boomgaard.  Ook dan spreken we af om 13:30u aan het natuurhuis. 
 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

1 september 2019 - Openschuurdag rond het Repair Café met Geefplein

Wat: Gezellig samenzijn in de boomgaard van natuurhuis Panneweel

wat: Spullen laten reparen en je ongebruikte spukken een nieuw leven geven

Lees meer...

augustus of september 2019 - Zomersnoei in de boomgaard van Natuurhuis Panneweel

Wat: Zomersnoei van hoogstam fruitbomen

Waar: Op het erf van Natuurhuis Panneweel vanaf 14.00

Lees meer...

7 september 2019 - Panneweelfeest

We zetten de traditie van ons jaarlijkse Panneweelfeest verder, hopelijk ben je er dit jaar ook bij. We zorgen voor een lekkere buffetmaaltijd (bereid door het sociaal restaurant De Variant) en heel wat gezelligheid.

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

banner kerkuil kl  

gehakkelde aurelia