E-mail verzenden
(optioneel)

Natuurbeheer

21 & 23 nov

Beste vrienden vrijwilligers,
 
Volgende donderdag 21 november gaan we in het Speelhof in Stekene werken. Zoals ieder najaar kappen we daar enkele hoog opschietende wilgenstruiken en versnipperen we het hout. Zo vermijden we dat de sloten in het natte grasland geheel overwoekerd worden door houtgewas. Franki Saman, de conservator, zal jullie opvangen vanaf 13:30 in het reservaat via de toegangsweg thv Riet 52 (bij de Nederlandse grens). Je kunt ook naar het natuurhuis op de Krekeldijk in Meerdonk rijden en van daaruit gezamenlijk naar Stekene. Wie kan er met de blauwe trekker en de hakselmachine naar Stekene rijden? (samen met mij)?
Breng, als je er hebt, gehoorbeschermers en kapmes mee.
 
En op zaterdag 23 november doen we weer mee aan de Dag van de Natuur.  Traditiegetrouw werken we dan aan de Grote Geule in Kieldrecht.  Eerst gaan we de gemaaide boomopslag opruimen op de "veenlens", een uniek en zeldzaam biotoop dat overwoekerd dreigt te worden door elzen, berken en wilgen. In de voorbije droge zomer hebben grazende paarden de boompjes al flink gekortwiekt. Ons opruimwerk zal dus lichter uitvallen. Bij voldoende tijd en volk gaan we ook nog enkele wilgen en elzen, verderop, kappen het hout gebruiken voor herstel van het wandelpad langs de kreek.
Afspraak om 13:30u aan de ingang naar de kreek in de Sint-Kornelisstraat te Meerdonk, niet ver van de brug over de Grote Geule of op hetzelfde uur in Meerdonk, Krekeldijk 2 (Natuurhuis Panneweel)  met laarzen.
 
Zorg dat je er bij bent...

 
Lees meer...

Activiteiten Waasland-Noord

23 november 2019 - Dag van de Natuur

Maaien, wilgen knotten, bomen planten: tijdens de Dag van de Natuur steken de vrijwilligers van Natuurpunt de handen uit de mouwen. Zo ook dus bij Natuurpunt Waasland Noord.
Heb je zin om de mouwen op te stropen en mee te helpen, dan hebben we een bijzondere karwei op onze agenda staan...

Lees meer...

1 december 2019 - Start van ons Knotseizoen 2019 - 2020 (en ander natuurbeheer)

Wat: wilgen knotten samen met onze vrijwilligers

Waar: we verzamelen steeds aan het  Natuurhuis Panneweel, om 13.30u

In en om onze natuurgebieden, van Kieldrecht tot in Stekene, groeien prachtige rijen oude knotbomen. Ze worden onderhouden door vrijwilligers van onze afdeling. 

Om deze knotwilgen in goede conditie te houden is het nodig dat ze om de 5 à 8 jaar geknot worden. (lees meer over knotten en planten van knotwilgen)

Een knotwilg is een monument: ze zijn prachtig in het landschap en onmisbaar als schuilplaats voor tal van dieren. 

 

Lees meer...

8 december 2019 - Natuur in de stad ten tijde van de Romeinen

Wat: begeleide wandeling

Waar: 13u15 'Park & Ride Kemzeke  of 14u00  natuurgebied Het Wijtschot (Schoten)

Lees meer...

 

logokl

NATUURSTUDIEWERKGROEP WAASLAND-NOORD

Natuurstudie Waasland Noord Algemeen 2018

gehakkelde aurelia