Activiteiten

banner activiteiten

Natuur bestaat niet enkel in de natuurgebieden, maar ook in de bebouwde kom van steden en gemeenten. Om dat aan te tonen verkennen we op 14 augustus om 13u30 het centrum van Sint-Gillis-Waas. Samen gaan we op zoek naar stoepplantjes, interessante voortuintjes, goed beheerde bermen,…

We vertrekken in het centrum van Sint Gillis om de flora in het dorp zelf rond de huizen te bestuderen: tussen de beton komen er ook planten tot ontwikkeling, weliswaar met verschillende afwijkingen die noodzakelijk zijn om te blijven groeien in zeer extreme omstandigheden.

Daarna gaan we via de Lage Kerkwegel en de Samelstraat direct het veld in. In de Samelstraat gaan we een veldwegel in. We bestuderen in de Moortelweg een paar kleine landschapselementen, eigenlijk nog natuurlijke relicten die te nat waren voor de ruilverkaveling. Via de Samelstraat (dat heet daar blijkbaar overal Sammelstraat) komen we in de Blokstraat. Hier bestuderen we de voorhofjes van de mensen.  We slaan dan de Nieuwstraat in, weer tussen de huizen. Wat verder is een oud fabrieksterrein waar er ruderale vegetatie woekert. (Daarna gaan we terug naar de kerk voor de zegen van de plaatselijke pastoor Edwin Thoen.)

Vanwege Corona-maatregelen is inschrijven verplicht.

Deze activiteit kadert in de Bioblitz actie van Natuurpunt Waasland-Noord. Gedurende het hele jaar 2021 sporen we deelnemers aan om de biodiversiteit in onze gemeenten in kaart te brengen. We doen dit via maandelijkse nieuwsbrieven vol tips, tricks en interessante lectuur.

WatBegeleide wandeling - Flora in de stad
Wanneer
: zaterdag 14 augustus van 13u30 tot 16u30
Waar: Centrum Sint-Gillis-Waas, afspraak aan de kerk

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden