Onze kalender

banner activiteiten

Heb je ooit al gehoord van kort- en langtongen? Witkonten en oranjeroodkonten? Maak kennis met onze pluizigste wilde bijen: de hommels. Je ziet ze in actie in onze boomgaard en we vertellen o.a. waarom ze zulke gekke namen hebben.

We maken ook een korte wandeling en gaan op zoek naar hommels in de wilde natuur. Tijdens onze zoektocht leggen we je uit hoe je het verschil ziet tussen steenhommel, akkerhommel en boomhommel. Misschien treffen we ook wel de rode koekoekshommel, een hommel die nesten inpikt van andere hommels. En dan is het hommeles in hommelland!

Openschuurdag: De eerste zondag van de maand mei, juni, juli en augustus zet Natuurpunt Waasland kern Noord de deuren van het natuurhuis Panneweel open. Doorlopend zijn er kindvriendelijke activiteiten rond het centrale thema. Creatief voor Natuur zorgt voor gebak tijdens de openschuurdagen. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de aankoop van nieuwe natuur dicht bij huis.

Wat: Openschuurdag
Waar: 
Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk
Wanneer: zondag 4 juni 2023, van 13u30 tot 17u00 
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - +32 496 32 03 78

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden