Prikbord

banner natuurgebieden

prikbord webSoms worden we gevraagd door andere verenigingen om bepaalde zaken te signaleren, bekend te maken. . .

Onze vereniging wil deze vragen, na een korte evaluatie, graag welwillend tegemoet komen. De inhoud van deze mededelingen evenwel is niet noodzakelijk het standpunt van onze vereninging. Artikels of activiteiten, die strijdig zijn met de waarden waar onze vereniging Natuurpunt Waasland Noord voor staat, worden evenwel niet opgenomen. We publiceren geen anonieme berichten of partij-politieke boodschappen. Elke auteur is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn boodschap.

Wenst u of uw vereniging ook iets op ons prikbord te plaatsen, mail dan uw tekst naar de webmaster

  • OPGELET Omwille van de nationale maaatregelen in verband met de volksgezondheid gaan veel activiteiten momenteel niet door. Contacteeer de inrichters voor meer info.
   Alle activiteiten die doorgaan bij Natuurpunt voldoen aan de veiligheidsmaatregelen van de Veiligheidsraad. Geleide wandelingen vanaf juli kunnen doorgaan met groepen van maximaal 50 personen inclusief een begeleider (natuurgids).
   Wat verwachten we van onze organisatoren en van de deelnemers?
  • Een zomer vol uitstapjes in de natuur : Heb je deze zomer een staycation gepland of werd je vakantie geannuleerd? Dan ben je vast op zoek naar de leukste tips en verfrissende ideetjes om je dagen mee te vullen. Natuurpunt biedt je een groot aanbod aan uitstapjes, tripjes, activiteiten en tips om een onvergetelijke zomer door te brengen in de Vlaamse natuur. 
  • 1 juli tot 31 augustus: Een gezin-fiets-zoektocht doorheen Stekene tijdens de maanden juli en augustus. Volledige route 32 km , verschillende etappes. Deelnemingsformulier te verkrijgen bij tuincentrum AVEVE en toerisme Stekene. Organisatie Ferm en de Landelijke vereniging.
  • 1 juli tot 30 september: Deze fotozoektocht in Stekene is speciaal ontworpen door de Gezinsbond van Stekene voor iedereen (gezinnen, grootouders, tieners, ... ) met oog voor detail. Kijk onderweg heel goed uit je doppen...
  • 1 juli tot 30 september: Zoektocht "Het Reynaert mysterie". Dit mysterie is speciaal ontworpen door de gezinsbond van Stekene voor gezinnen met kinderen, een speurtocht met vragen en opdrachten maar ook leuke verhalen voor onderweg om de tocht boeiend, spannend , ... te maken. De wandeling is buggyvriendelijk, bolderkarvriendelijk, rolstoelvriendelijk, ..Vlindergids
  • 1 september: In Sint-Gillis-Waas - Meerdonk vormen de Kreken van Saleghem een uniek landschap. Het is een snoer van kleine en grote plassen, rietvelden en bosjes. Met de bloemenrijke oude dijken en knotwilgen langs de weiden is dit een landschap dat de moeite is om te bewaren. Effen Weg Start aan ons Natuurhuis Panneweel. Inschrijven verplicht.
  • Repair Café met Geefplein6 september: De Belgische Vereniging voor Paleontologie organiseert haar 15-de fosielenbeurs te Sint-Gillis-Waas. 
  • 9 september: Markant neemt je op woensdag 9 september 2020 mee achter de schermen van deze unieke moderne kunsttentoonstelling. Deze activiteit is “coronaveilig” en ladies only.  Inschrijven vóór woensdag 2 september 2020
  • 10 september: Effen Weg is een organisatie die het wandelen bij mensen met chronische pijn, burn out of depressie en chronische zieken wil stimuleren.Deze wandeling verkent de groene gordel rond Kallo, een aaneensluiting van natuurgebieden in het havengebied. Inschrijven verplicht. 
  • 15 september: met Femma Sint-Gillis-Waas naar het Miwa recyclagepark. 
  • 17 september: Wandeling doorheen Drijdijck & langs het Spaans Fort (5 km) o.l.v. Effen Weg, een organisatie die het wandelen bij mensen met chronische pijn, burn out of depressie en chronische zieken wil stimuleren. Inschrijven verplicht. 
  • 20 september: Repair Café en Geefplein te Sekene. Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Er is ook de mogelijkheid zijn om scharen, messen, e.d. te laten slijpen.
  • 24 september: Wandeling in Zwijndecht doorheen het Vliet- en het Vredesbos (5 km) o.l.v. Effen Weg, een organisatie die het wandelen bij mensen met chronische pijn, burn out of depressie en chronische zieken wil stimuleren. Inschrijven verplicht. 
  • 29 september: 35-ste Helletochten te Stekene door de Smokkelaars. Ze stappen door een hemel op aarde, een oase van rust. wandelen door een rijke variatie van natuur, zoals de Hellestraatse bossen, het Stropersbos en het Nederlandse waterwingebied. Alle afstanden trekken de natuur in. 
  • 3 en 4 oktober: Tijdens het eerste weekend van oktober wordt het Vossenhol weer even eWeek van het Bos 2019en Mosselhol! Vooraf reserveren.  
  • 5 tot 30 oktober: Aanbiedingen voor de Week van het Bos door Natuurpunt . De Week van het Bos op 11 oktober voor een week vol natuur- en spelplezier! 
  • 18 oktober: Wandeling o.l.v. Passar door de natuur : 'Oude smokkelpaden in De Klinge'                    

 Raadpleeg ook de website van WAKONA (Wase Koepel voor Natuur.studie): een gemeenschappelijk overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven) en onafhankelijke werkgroepen meewerken. 

Over Natuupunt CVNNatuurpunt CVN organiseert maandelijks meerdere wandelingen en opleidingen in gans het Vlaamse land. De wandelingen worden begeleid door een natuurgids en zijn gratis. Ze zijn allen opgenomen in de Natuurpuntkalender.

In de nationale Natuurpuntkalender staan alle activiteiten ingericht door de afdelingen van Natuurpunt. Natuurpuntleden nemen aan alle activiteiten deel aan ledenvoorwaarden.

Lees ook de activiteiten van de Wase natuurverenigingen, JNM-Waasland, Ons Streven, het Zomererf en de Barbiergidsen. 

 

          NATUURPUNT WAASLAND-ZUID          Afbeeldingsresultaat voor natuurpunt logo waasland                        Waasland

 

  Logo barbiergidsen   

           abllo            Effen Weg                              zomererflogo

               Home                       Home             Home