Prikbord

banner natuurgebieden

prikbord webSoms worden we gevraagd door andere verenigingen om bepaalde zaken te signaleren, bekend te maken. . .

Onze vereniging wil deze vragen, na een korte evaluatie, graag welwillend tegemoet komen. De inhoud van deze mededelingen evenwel is niet noodzakelijk het standpunt van onze vereninging. Artikels of activiteiten, die strijdig zijn met de waarden waar onze vereniging Natuurpunt Waasland Noord voor staat, worden evenwel niet opgenomen. We publiceren geen anonieme berichten of partij-politieke boodschappen. Elke auteur is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn boodschap.

Wenst u of uw vereniging ook iets op ons prikbord te plaatsen, mail dan uw tekst naar de webmaster

  • OPGELET Omwille van de nationale maaatregelen in verband met de volksgezondheid gaan veel activiteiten momenteel niet door. Contacteeer de inrichters voor meer info.
   Alle activiteiten die doorgaan bij Natuurpunt voldoen aan de veiligheidsmaatregelen van de Veiligheidsraad. Geleide wandelingen in juni kunnen doorgaan met groepen van maximaal 20 personen inclusief een begeleider (natuurgids).
   Vanaf juli wordt dit opgetrokken naar 50 deelnemers, inclusief begeleider. Wat verwachten we van onze organisatoren en van de deelnemers?
  • Een zomer vol uitstapjes in de natuur : Heb je deze zomer een staycation gepland of werd je vakantie geannuleerd? Dan ben je vast op zoek naar de leukste tips en verfrissende ideetjes om je dagen mee te vullen. Natuurpunt biedt je een groot aanbod aan uitstapjes, tripjes, activiteiten en tips om een onvergetelijke zomer door te brengen in de Vlaamse natuur. 
  • 1 juli tot 31 augustus: Een gezin-fiets-zoektocht doorheen Stekene tijdens de maanden juli en augustus. Volledige route 32 km , verschillende etappes. Deelnemingsformulier te verkrijgen bij tuincentrum AVEVE en toerisme Stekene. Organisatie Ferm en de Landelijke vereniging.
  • 1 juli tot 30 september: Deze fotozoektocht in Stekene is speciaal ontworpen door de Gezinsbond van Stekene voor iedereen (gezinnen, grootouders, tieners, ... ) met oog voor detail. Kijk onderweg heel goed uit je doppen...
  • 1 juli tot 30 september: Zoektocht "Het Reynaert mysterie". Dit mysterie is speciaal ontworpen door de gezinsbond vanStekene voor gezinnen met kinderen, een speurtocht met vragen en opdrachten maar ook leuke verhalen voor onderweg om de tocht boeiend, spannend , ... te maken. De wandeling is buggyvriendelijk, bolderkarvriendelijk, rolstoelvriendelijk, ..Vlindergids
  • 4 tot 26 juli: Juli is dé vlindermaand bij uitstek. Die maand vragen we je om de vlinders in je tuin te tellen. Om mee te doen is 1 keer exact 5 minuten tellen al voldoendeZie en luister naar hoe Wim van Natuurpunt dit uitlegt. En, als die nuttig is voor jou; Klik op de vlinder om onze gratis vlindergids aan te vragen. 
  • 23 juliEffen Weg is een organisatie die het wandelen bij mensen met chronische pijn, burn out of depressie en chronische zieken wil stimuleren.Vandaag  wandelen zij langs de Grote Geule in Kieldrecht en over de Arenbergdijk, die vroeger de Kleine en Grote Vingerlingwegel heette. Parels van polders, vogels en veel water!  Inschrijven verplicht. 
  • 1 augustus ’tot,6 september: Een zoektocht voor iedereen door Kemzeke. Keuze te over: alleen, met de kinderen, met.de fiets...
  • 6 augustus: Effen Weg is een organisatie die het wandelen bij mensen met chronische pijn, burn out of depressie en chronische zieken wil stimuleren.Vandaag  wandelen zij in het grootste gecontroleerde overstromingsgebied van Vlaanderen. Inschrijven verplcit.
  • 11 augustus: Effen Weg  wandelti n het waterrijk gebied ten noorden van de Durme via het kasteeldomein van Sombeke naar de slikken en schorren van de Durme. Inschrijven verplcit.
  • 22 augustus: Koewacht, een wijk behorende tot 2 naties en 3 gemeenten; Stekene en Moerbeke (België) en Terneuzen (Nederland). Je wandelt langs Koewachtse kreken, Nederlandse polders, Stekense bossen en tal van grenspalen, een unieke zaterdagse tocht. Organisatie Wandelclub De Smokkelaars Stekene vzw
  • 1 september: In Sint-Gillis-Waas vormen de Kreken van Saleghem een uniek landschap. Het is een snoer van kleine en grote plassen, rietvelden en bosjes. Met de bloemenrijke oude dijken en knotwilgen langs de weiden is dit een landschap dat de moeite is om te bewaren. Effen Weg start aan ons Natuurhuis Panneweel.Inschrijven verplicht.
  • Repair Café met Geefplein6 september: De Belgische Vereniging voor Paleontologie organiseert haar 15-de fosielenbeurs te Sint-Gillis-Waas. 
  • 10 september: Effen Weg is een organisatie die het wandelen bij mensen met chronische pijn, burn out of depressie en chronische zieken wil stimuleren.Deze wandeling verkent de groene gordel rond Kallo, een aaneensluiting van natuurgebieden in het havengebied. Inschrijven verplicht. 
  • 20 september: Repair Café en Geefplein te Sekene. Een Repair Café is een gratis bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar vrijwillig helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Er is ook de mogelijkheid zijn om scharen, messen, e.d. te laten slijpen.
  • 29 september: 35-ste Helletochten te Stekene door de Smokkelaars. Ze stappen door een hemel op aarde, een oase van rust. wandelen door een rijke variatie van natuur, zoals de Hellestraatse bossen, het Stropersbos en het Nederlandse waterwingebied. Alle afstanden trekken de natuur in. 
  • 3 en 4 oktober: Tijdens het eerste weekend van oktober wordt het Vossenhol weer even eWeek van het Bos 2019en Mosselhol! Vooraf reserveren.  
  • 5 tot 30 oktober: Aanbiedingen voor de Week van het Bos door Natuurpunt . De Week van het Bos op 11 oktober voor een week vol natuur- en spelplezier!                       

 Raadpleeg ook de website van WAKONA (Wase Koepel voor Natuur.studie): een gemeenschappelijk overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven) en onafhankelijke werkgroepen meewerken. 

Over Natuupunt CVNNatuurpunt CVN organiseert maandelijks meerdere wandelingen en opleidingen in gans het Vlaamse land. De wandelingen worden begeleid door een natuurgids en zijn gratis. Ze zijn allen opgenomen in de Natuurpuntkalender.

In de nationale Natuurpuntkalender staan alle activiteiten ingericht door de afdelingen van Natuurpunt. Natuurpuntleden nemen aan alle activiteiten deel aan ledenvoorwaarden.

Lees ook de activiteiten van de Wase natuurverenigingen, JNM-Waasland, Ons Streven, het Zomererf en de Barbiergidsen. 

 

          NATUURPUNT WAASLAND-ZUID          Afbeeldingsresultaat voor natuurpunt logo waasland                        Waasland

 

  Logo barbiergidsen   

           abllo            Effen Weg                              zomererflogo

               Home                       Home             Home