Prikbord

banner natuurgebieden

prikbord webSoms worden we gevraagd door andere verenigingen om bepaalde zaken te signaleren, bekend te maken. . . 

Onze vereniging wil deze vragen, na een korte evaluatie, graag welwillend tegemoet komen. De inhoud van deze mededelingen evenwel is niet noodzakelijk het standpunt van onze vereninging. Artikels of activiteiten, die strijdig zijn met de waarden waar onze vereniging Natuurpunt Waasland Noord voor staat, worden evenwel niet opgenomen. We publiceren geen anonieme berichten of partij-politieke boodschappen. Elke auteur is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn boodschap.

Wenst u of uw vereniging ook iets op ons prikbord te plaatsen, mail dan uw tekst naar de webmaster

  • OPGELET Omwille van de nationale maaatregelen in verband met de volksgezondheid gaan veel activiteiten momenteel niet door. Contacteeer de inrichters voor meer info.
   Alle activiteiten die doorgaan bij Natuurpunt voldoen aan de veiligheidsmaatregelen van de Veiligheidsraad. 
   Wat verwachten we van onze organisatoren en van de deelnemers?
  • Een zomer vol uitstapjes in de natuur : Natuurpunt biedt je een groot aanbod aan uitstapjes, tripjes, activiteiten en tips om een onvergetelijke zomer door te brengen in de Vlaamse natuur. 

   Ontdek de mooiste natuurgebieden in Vlaanderen met de route-app van Natuurpunt. Downloads beschikbaar in App Store (Apple) en Google Play (Android).

   Download de route-app en ga op stap!
    
  • 5 tot 30 oktober: Aanbiedingen voor de Week van het Bos door NatuurpuntDe Week van het Bos op 11 oktober voor een week vol natuur- en spelplezier! 
   Bekijk de videoboodschap van de minister.
  • 13 oktober: Wandeling door Effen Weg (de Vlaamse Pijnliga) van 5 km over grotendeels smalle, onverharde paden. Vooraf inschrijven. 
  • 15 oktober: Wandeling o.v. een gids van Effen Weg (de Vlaamse Pijnliga) van 6,5 km van aan de Parking O.L.V.Hemelvaartkerk Klingedorp 1  9170  De Klinge. Deze wandeling gaat door het waterwingebied van de Nederlandse maatschappij Evides,  Vooraf inschrijven. 
  • 17 en 18 oktober opent Park Zomerhuis, met brasserie Het Zomerhuis, de deuren! De eens zo legendarische plek in het centrum van onze gemeente, wordt, na meer dan twee decennia, opnieuw een toeristische trekpleister, dé recreatieve hotspot van Stekene. Vooraf inschrijven verplicht. 
  • 17 oktober; "Bosbaden", een wandeling o.l.v. Vormingplus Waas- en Dender door het Stropersbos, startpunt: Parking Stroperstraat 1 te Kemzeke. Vooraf inschrijven. 
  • 18 oktober: Wandeling o.l.v. Passar door de natuur : 'Oude smokkelpaden in De Klinge'
  • 18 oktober:  De Finse Katriina, van onderzoeks- en consultancybedrijf Nature Minded, neemt ons mee het bos in voor "Bosbaden", een wandeling o.l.v. Vormingplus Waas- en Dender  Vooraf inschrijven. We starten aan de brug over de Melkader, Fabriekstraat 32 te Kallo
  • 19 - 22 oktober: Europese Green Week onder het thema Natuur en Biodiversiteit
  • 27 oktober: Wandeling door Effen Weg (de Vlaamse Pijnliga) van 6,5 km
   over grotendeels smalle, onverharde paden. De wandelroute “Roosenberg” voert ons langs historische trage wegen, een oude spoorwegbedding, verschillende kastelen en abdijen en de vallei van de Durme waar meersen, bossen en heide elkaar afwisselen.  Vooraf inschrijven. 
  • 31 oktober : Feestcomité Meerdonk organiseert Halloweenzoektocht (met voorinschrijvingen). Op het einde van de zoektocht wordt een beker warme drank (soep, verse chocomelk) en een snoepzak aangeboden aan de kinderen. 
  • 11 november: winterwonderwandeling  in het stadsbos van Puitvoet te Sint-Niklaas. Deze wandeling is gratis en wordt gebegeid door de Puitvoetgidsen. Ze wordt ook corona-proof georganiseerd, daardoor is o.a. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • 15 november: Deze wandeling gaat door het natuurgebied De Wilde Landen en Het Stropersbos, ongeveer 8 kilometer, O.l.v. het Netwerk Palliatieve Zorg Waasland.  Vooraf inschrijven verplicht.
   Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen tijdens kantooruren (03 776 29 97).
  • 22 november: De sportdienst van Beveren organiseert over meerdere afsranden wandelingen langs polderwegen en over dijken naast de Schelde. 
  • 22 november: Deze wandeling gaat door polders en langs dijken met zicht op de haven, ongeveer 10 kilometer, O.l.v. het Netwerk Palliatieve Zorg Waasland.  Vooraf inschrijven verplicht. 
  • 28 november: Fit en gezond de winter door met seizoensproducten: een Infosessie met degustatie aansluitend op Buurderij.
   Een samenwerking  van Vormingplus Waas-en-Dender, Buurderij Beveren, dienst cultuur Beveren en Voedselteam Beveren.
  • 29 november: Repair Café te Stekene. foto: RC 2020
  • 12 december: Wandel met de CM-Midden-Vlaanderen  "een balanswandeling" in de Stekense nauur. Vooraf inschrijven verplicht. Vertrek aan de ingang van het Stropersbos, De Stroperstraat 63 te 9190 Stekene. 

 Raadpleeg ook de website van WAKONA (Wase Koepel voor Natuur.studie): een gemeenschappelijk overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven) en onafhankelijke werkgroepen meewerken. 

Over Natuupunt CVNNatuurpunt CVN organiseert maandelijks meerdere wandelingen en opleidingen in gans het Vlaamse land. De wandelingen worden begeleid door een natuurgids en zijn gratis. Ze zijn allen opgenomen in de Natuurpuntkalender.

In de nationale Natuurpuntkalender staan alle activiteiten ingericht door de afdelingen van Natuurpunt. Natuurpuntleden nemen aan alle activiteiten deel aan ledenvoorwaarden.

Lees ook de activiteiten van de Wase natuurverenigingen, JNM-Waasland, Ons Streven, het Zomererf en de Barbiergidsen. 

 

          NATUURPUNT WAASLAND-ZUID          Afbeeldingsresultaat voor natuurpunt logo waasland                        Waasland

 

  Logo barbiergidsen   

           abllo            Effen Weg                              zomererflogo

               Home                       Home             Home

                 

 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden