Natuurpunt Waasland-Noord

Maandelijks gaan we, als het weer het toelaat, op de tweede woensdagnamiddag (13u30-16u30) van de maand april t.e.m. september, met een aantal geïnteresseerden op zoek naar dagvlinders in onze natuurgebieden. Wil je graag meegaan? Geef je naam door via dit document.  Je ontvangt dan steeds vrijblijvend een uitnodiging om mee op stap te gaan.

Meer info: contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

12-09-2018 - Sint-Jacobsgat

Luc De Block, François Seghers, Chris Van Croonenburg, Brigitte Van Passel

waarnemingen dagvlinders

 

 

08-08-2018 - d'Eilanden - boomgaardweide - natuurhuis Panneweel + boomgaard

Luc De Block, François Seghers, Myriam Oellibrandt, Brigitte Van Passel

waarnemingen dagvlinders

 

 

11-07-2018 - Het Sint-Jacobsgat 

Dirk Baert, Luc De Block, Guy De Vos, Jan Dhollander, François Seghers,  Jan Vandermeulen, Myriam Oellibrandt, Brigitte Van Passel

waarnemingen dagvlinders

foto's Brigitte Van Passel - Guy De Vos 

nog meer foto's van Guy De Vos

 

  

11-04-2018 - Het Sint-Jacobsgat  

 
foto's Brigitte Van Passel


foto's Guy De Vos

 

De voorbije weken werden, in het werkingsgebied van Waasland-Noord, her en der al dagvlinders waargenomen; Citroenvlinder, Dagpauwoog, Gehakkelde aurelia, Kleine vos, Bont zandoogje, Boomblauwtje en Oranjetipje. De eerste vier soorten overwinteren als vlinder, de andere drie in popstadium.

Het was een mooie opkomst voor deze eerste dagvlinderwandeling. Helaas kregen we niet het voorspelde warme lenteweer, wel bewolkte lucht en tussendoor wat regen ... geen vlinderweer dus. Het was wel een mooie namiddagwandeling in aangenaam gezelschap. Toen ik huiswaarts reed kwam de zon vanachter de wolken, thuisgekomen zag in nog een witje in de tuin ... en jawel, Myriam zag nog het eerste Oranjetipje.

Brigitte