Kerkuil Natuurhuis Panneweel - webcam

Sinds winter 2018-2019 is er een nieuwe uilenkast met camera geplaatst in het natuurhuis. Interessante activiteiten worden online gezet en die kan je in onderstaande opnames bekijken. 

Aan deze pagina zal regelmatig gewerkt worden. Weet wel dat het ontleden van de beelden heel wat tijd in beslag neemt.

vragen of meer info 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  beheerder webcam / filmpjes.

 

De 5 jongen van het 1ste broedsel zijn allemaal uitgevlogen rond eind juni. De camera bleef draaien en zo zag ik dat er begin juli een 2de legsel te zien was.

 

UPDATE :  21/08/19  => De eieren zijn nog niet uitgekomen en ik denk niet dat ze nog gaan uitkomen. Het vrouwtje is wel nog altijd aan het broeden. 

UPDATE 26/08/19 => De termijn van uitkomen is al ver overschreden. Persoonlijk vermoed ik dat het veel te warm werd in de nestkast tijdens het broeden. De buitentemperatuur heeft verschillende dagen rond de 36 - 40 graden gezeten. De eieren mogen het niet warmer hebben dan 38 °C anders sterft de inhoud af.  Het vrouwtje blijft voorlopig gewoon verder broeden alsof er niets aan de hand is, maar hoelang ze dit volhoud is een raadsel.