Nieuws
https://panneweel.be/images/banners/banner_bioblitz.png

De eerste zondag van de maand mei, juni, juli en augustus zet Natuurpunt Waasland kern Noord de deuren van het natuurhuis Panneweel open. Doorlopend kindvriendelijke activiteiten rond het centrale thema. Een begeleide wandeling start om 14u30 en duurt ongeveer 1,5 uur. In juni en augustus kan je ook komen picknicken

CREATIEF voor NATUUR zorgt voor gebak tijdens de openschuurdagen. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de aankoop van nieuwe natuur dicht bij huis!

Natuurlink OSD kl 

Centrale thema in MEI: BUSHCRAFT

Bushcraft is een woord voor een verzameling vaardigheden die ons met veel respect doet leven in en van de natuur. We zullen een paar basisprincipes demonstreren. Hoe moeten we ons oriënteren? Wat en hoe gaan we eten? Is vuur maken echt zo moeilijk?

Centrale thema in JUNI: SCHAPEN & BOOMGAARD

Niet ver van de Panneweelschuur woont ‘onze’ schaapherder, de Luc. Iedereen kent hem. Hij is ook een gepassioneerd verteller. Hij zal ons wegwijs maken in het fokken van zijn schapen. Er is heel wat te ontdekken over die wolmachines.

Centrale thema in JULI: MODDERMONSTERS

Tegenwoordig begint In juli bij ons al het droog seizoen. Wij gaan echter zorgen voor veel nattigheid: we produceren echte modder. Modder is het cement van de dieren. Zij kunnen er veel mee. Wat wij ermee gaan doen kan u komen bewonderen tijdens de open schuurdag.

Centrale thema in AUGUSTUS: KLEUREN IN DE NATUUR

Niet alles in de natuur heeft een groene kleur. Vele dieren zien meer kleuren dan wij mensen. Andere dieren zien dan weer bijna geen kleuren. Wij vinden rode rozen het einde. Maar wist je dat rode bloemen hier vroeger nooit hebben bestaan en dat bijgevolg onze insecten geen rood zien?


Wanneer?
03/05/2020 van 14u00 tot 17u00
07/06/2020 van 11u00 tot 17u00 - picknick zelf mee te brengen
05/07/2020 van 14u00 tot 17u00
02/08/2020 van 11u00 tot 17u00 - picknick (meer info volgt later)


Afspraakplaats
Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Sint-Gillis-Waas (Meerdonk)

Contact & info
Meer info over de openschuurdag:, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of gsm 0485 31 28 42
Meer info over het centrale thema : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gsm  0496 32 03 78

 

 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden