Nieuws
https://panneweel.be/images/banners/banner_bioblitz.png
Warning: getimagesize(/customers/4/2/d/panneweel.be/httpd.www/images/Nieuws/sluikstort-april2020sg2.jpg): Failed to open stream: No such file or directory in /customers/4/2/d/panneweel.be/httpd.www/plugins/content/social2s/features/opengraph.php on line 369 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/2/d/panneweel.be/httpd.www/plugins/content/social2s/features/opengraph.php on line 370 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/2/d/panneweel.be/httpd.www/plugins/content/social2s/features/opengraph.php on line 371 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/2/d/panneweel.be/httpd.www/plugins/content/social2s/features/opengraph.php on line 374 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/2/d/panneweel.be/httpd.www/plugins/content/social2s/features/opengraph.php on line 374

Omwille van de Corona-crisis mag er vandaag niet veel meer. Wandelen en fietsen in eigen buurt is gelukkig nog wel toegestaan. Dit merken we ook in onze natuurgebieden. Veel mensen genieten van de natuur in eigen buurt. Ook in het  Steengelaag kom je nu meer wandelaars tegen. Het is positief dat velen dit prachtig stukje natuur, vlak bij de dorpskern van Stekene, hebben ontdekt.

Maar niet alle wandelaars (en dit is niet alleen zo in het Steengelaag) vertonen evenveel respect voor de natuur. We komen veel meer zwerfvuil tegen, niet alleen blikjes en flessen, maar ook handschoenen, mondmaskers en papieren zakdoekjes. En het is niet omdat de containerparken gesloten zijn dat men zijn afval hier mag komen dumpen. Dit is niet leuk, in eerste instantie voor de vele wandelaars, maar ook voor onze vrijwilligers die dit alles mogen opruimen Wat erger is, we worden ook geconfronteerd met vormen van vandalisme.

Daarom een warme oproep aan iedereen, kom zeker eens op verkenning in het Steengelaag, maar respecteer de natuur. Laat geen afval achter, hou de hond aan de leiband en pluk geen bloemen. En natuurlijk hou voldoende afstand als je andere wandelaars tegen komt. Zie je dingen die niet kunnen, informeer de politie hiervan.

TV Oost kwam langs om één en ander in beeld te brengen.

Marc Bogaerts, Conservator Steengelaag

 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden