Creatief voor Natuur

Hallo,

Misschien had je deze data al in je agenda genoteerd… de Oxfam cadeaudagen in de BIB te Sint-Gillis-Waas op zaterdag 9 en zondag 10 december zijn ondertussen al een begrip geworden.

Je vind er steeds leuke en verrassende eindejaarscadeaus bij de Oxfam Wereldwinkel en de verschillende gaststanden. Creatief voor Natuur (Natuurpunt Waasland kern Noord - Natuurhuis Panneweel) is natuurlijk ook weer present met hun laatste creaties.

En niet onbelangrijk, je kan er rustig genieten van een tasje koffie met gebak. In de namiddag zelfs opgeluisterd met life muziek. In de wijnbar kan je proeven van enkele (h)eerlijke wijntjes.

Dus dat beloofd een leuke uitstap terwijl je rustig je geschenkjes kan uitkiezen en zo bovendien nog een goed doel steunt.

Misschien tot dan?


Waar: Bibzaal, Kerkstraat 67, zaterdag van 10 tot 17u, zondag van 10 tot 17u. Gratis inkom.

 

Het 'Creatief voor Natuur'-team

 

 

De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar de aankoop van nieuwe natuur dicht bij huis!

cyril“Creatief voor Natuur” bestaat uit een groep dames die maandelijks samenkomen in het natuurhuis Panneweel om ‘mooie en lekkere dingen te maken’ met één doel; kleine fondsen verwerven. Voor het maken van boodschappentassen, knuffeldiertjes, juwelen, decoratie, kleine geschenken en wenskaarten worden verschillende technieken toegepast: naaien, breien, haken, vilten, kalligrafie, origami, ... Het gebruik van recyclagemateriaal is heel dikwijls de basis. De dames zorgen ook voor het gebak tijdens de openschuurdagen en maken van het boomgaardfruit, hele lekkere confituur. 

 

Deze zelfgemaakte artikelen zijn te koop:

We komen maandelijks, op een woensdagnamiddag samen; wil jij ook meehelpen, stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

creatief 

 


 

Er zijn heel veel mogelijkheden van verpakken met textiel. Het is eenvoudig, herbruikbaar en eco-vriendelijk. 
Geen papier, geen lint, geen plakband, geen afval!

Creatief voor Natuur gaat ook 'creatief' aan de slag met textiel, we gaan het tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten, zelf kleuren, ontkleuren, stempelen,... 

furoshiki kaartje website Page 1

We zochten stoffen bij mekaar die hiervoor kunnen dienen en verkopen deze tijdens de openschuurdagen en het ambachtelijk weekend.  De basisknopen leren we je graag aan.  Zoals steeds gaat de opbrengst van de verkoop integraal naar aankoop van 'nieuwe natuur dicht bij huis!'

 


PanneweelKnooptas

Deze originele Panneweel-knooptas  (gebaseerd op een ontwerp van Rick Mondragon) is gemaakt uit jute en wordt verkocht aan 10 euro.

Ideaal als handtas, lunchtas of boomgaardfruit-tas. 

japanseknoopzak

 

We maken ook variaties uit ander (natuurlijk) materiaal. De prijs is dan afhankelijk van het gebruikte materiaal.

 

Zoals steeds gaat de opbrengst van de verkoop integraal naar aankoop van 'nieuwe natuur dicht bij huis!'

 


We maken in origami verschillende modellen geldomslagen (tato), kleine doosjes geschikt voor huwelijk, geboorte, verjaardagsfeestjes, decoratie (kusudama),...
Prijs afhankelijk van moeilijkheidsgraad, materiaal en aantal. Heb je zelf een voorbeeld, aarzel niet om contact op te nemen. We bekijken de mogelijkheden.

Deze origami-projecten worden op bestelling gemaakt. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Sommige artikelen zijn ook te koop op de openschuurdagen, ambachtelijk weekend, dag van hoogstamfruit en op de Oxfam geschenkdagen.

 

Origami2017 kl

babyschoentjeskusudama

 

zakjeroosdoosje1  tato StarHelena 

  


Red de zee

Er dobbert onnoemelijk veel plastiek afval in elke zee en in elke oceaan. Zo drijven er maar liefst 150 miljoen plastiek zakjes in onze eigen noordzee. Elk plastiekzakje wordt door zon en zout afgebroken tot kleine stukjes. Vissen,waterschildpadden en zeemeeuwen verwarren deze stukjes plastiek met voedsel.Met desastreuse gevolgen.

Gebruik zoveel mogelijk een stoffen tasje.Je kan het klein opvouwen en opbergen in uw handtas.

 


Beste Natuurcreatievelingen,

De bibliotheek van Sint-Gillis-Waas was dit weekend opnieuw het trefpunt voor heel wat cadeautjes-jagende bezoekers.

Creatief voor Natuur deelt hier ieder jaar een standplaats met Broederlijk Delen, waarvan onze Maria, dochter Liesbet en Maria, de schoonmoeder van Liesbet de drijvende krachten zijn. Zij maken unieke kerstdecoraties, kleurrijke vogeltaarten, bakken koekjes. En Fons (de man van Maria) die timmert, zaagt, klopt, knutselt tot er weer iets fraais tevoorschijn komt.
Samen met onze eigen gekende hebbedingetjes hadden we een heel aantrekkelijke stand.

Vooral onze knuffels hadden dit jaar een enorm succes. Met plezier, maar ook met een beetje spijt, zag ik ook “mijn” eekhoorn vertrekken met zijn nieuwe eigenaar, waarschijnlijk om een kleintje gelukkig te maken.
Wij zullen dus opnieuw de handen uit de mouwen moeten steken om een nieuwe voorraad aan te leggen.

Het was ook de eerste keer dat we onze Gageleer in geschenkverpakking en het appelsap van de boomgaard te koop aanboden. Dat gaf de mogelijkheid om het verhaal “Natuurhuis Panneweel” te brengen aan mensen die er nog niet bekend mee waren.

Er heerste een gezellige sfeer. De mensen struinden van de ene stand naar de andere om juist dat geschenkje op de kop te tikken.
Iemand zei me : “ik weet dat ik ieder jaar naar jullie stand moet komen, jullie hebben toch zo’n mooie dingen”… is dat geen mooi compliment!
Na de geschenkenjacht bleven de meesten gezellig babbelen met een drankje en een stukje taart.

Maria zal volgende knutseldag een overzicht geven van de opbrengst.

Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en inzet.

Tot de volgende knutselnamiddag!

Viviane

DSC03257

DSC03252

DSC03254

DSC03256