Natuurpunt Waasland-Noord

Beste Natuurcreatievelingen,

De bibliotheek van Sint-Gillis-Waas was dit weekend opnieuw het trefpunt voor heel wat cadeautjes-jagende bezoekers.

Creatief voor Natuur deelt hier ieder jaar een standplaats met Broederlijk Delen, waarvan onze Maria, dochter Liesbet en Maria, de schoonmoeder van Liesbet de drijvende krachten zijn. Zij maken unieke kerstdecoraties, kleurrijke vogeltaarten, bakken koekjes. En Fons (de man van Maria) die timmert, zaagt, klopt, knutselt tot er weer iets fraais tevoorschijn komt.
Samen met onze eigen gekende hebbedingetjes hadden we een heel aantrekkelijke stand.

Vooral onze knuffels hadden dit jaar een enorm succes. Met plezier, maar ook met een beetje spijt, zag ik ook “mijn” eekhoorn vertrekken met zijn nieuwe eigenaar, waarschijnlijk om een kleintje gelukkig te maken.
Wij zullen dus opnieuw de handen uit de mouwen moeten steken om een nieuwe voorraad aan te leggen.

Het was ook de eerste keer dat we onze Gageleer in geschenkverpakking en het appelsap van de boomgaard te koop aanboden. Dat gaf de mogelijkheid om het verhaal “Natuurhuis Panneweel” te brengen aan mensen die er nog niet bekend mee waren.

Er heerste een gezellige sfeer. De mensen struinden van de ene stand naar de andere om juist dat geschenkje op de kop te tikken.
Iemand zei me : “ik weet dat ik ieder jaar naar jullie stand moet komen, jullie hebben toch zo’n mooie dingen”… is dat geen mooi compliment!
Na de geschenkenjacht bleven de meesten gezellig babbelen met een drankje en een stukje taart.

Maria zal volgende knutseldag een overzicht geven van de opbrengst.

Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en inzet.

Tot de volgende knutselnamiddag!

Viviane

DSC03257

DSC03252

DSC03254

DSC03256