Prikbord

prikbord webSoms worden we gevraagd door andere verenigingen om bepaalde zaken te signaleren, bekend te maken. . .

Onze vereniging wil deze vragen, na een korte evaluatie, graag welwillend tegemoet komen. De inhoud van deze mededelingen evenwel is niet noodzakelijk het standpunt van onze vereninging. Artikels of activiteiten, die strijdig zijn met de waarden waar onze vereniging Natuurpunt Waasland Noord voor staat, worden evenwel niet opgenomen. We publiceren geen anonieme berichten of partij-politieke boodschappen. Elke auteur is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn boodschap.

Wenst u of uw vereniging ook iets op ons prikbord te plaatsen, mail dan uw tekst naar de webmaster

 • OPEN BRIEF: aan het college van burgemeester en schepenen van Sint-Gillis-Waas en aan het Bestuur van de Polder van het Land van Waas
 • Natuurpunt Waasland Noord in de pers met haar oproep voor een klimaatbuffer.
 • Lees de memoranda van Natuurpunt Waasland Noord.
  Voor Stekene en voor Sint-Gillis-Waas  
 • 13 februari: Wandeling door de Haasdonkse Bossen, met de wandelgroep van  "Effen Weg vzw". Vooraf inschrijven. 
 • 1 maart:  jaarlijkse fietsenzegening door van 9.30u tot 12u aan de grot van Onze-Lieve-Vrouw van de Fietsers, naast de kerk in Klein-Sinaai.
 • 1 maart: 33-ste Boudelotochten door Wandelclub De Smokkelaars uit Stekene. Afhankelijk van de gekozen afstand wandel je langs onverharde gebieden door het Wullenbos, wijken Berg en Polken, Bagaart en Heidebos.
 • 5 maart:  Wandeling doorheen het domein van het Fort van Haasdonk, met de wandelgroep van  "Effen Weg vzw". Een mooie tocht met wat historisch erfgoed onderweg! Vooraf inschrijven. 
 • 8 maartInternationale vrouwendag. Met o.m. in "huisvandeMens", Stationsplein 22 te Sint-Niklaas:  Wendy en Stefaan lezen fragmenten voor uit werk van sterke Internationale Vrouwendagvrouwen.  Vooraf inschrijven. 
 • 8 maart: Amnesty Vlaanderen krijgt het startwoord en hierna getuigd Barbara uit El Salvador in het Engels over het schenden van LGTB-rechten in haar land. Wegwijzers zullen je de weg tonen naar de kapel in het Rode Kruis Opvangcentrum in Sint-Niklaas, Kasteelstraat 8, 9100 Sint-Niklaas. Inschrijven voor 2/3 op het telnr. 03 775 44 84 van Vormingplus Waas-en-Dender of via www.vormingplus.be/waas-en-dender
 • 12 maart: Wandeling langsheen Drijdijck, een nat natuurgebiedje. Het gebied zelf is niet toegankelijk maar de dijken rondom lenen zich ideaal  voor een wandeling met verrassende uitzichten! Oganisatie de wandelgroep van  "Effen Weg vzw"  Vooraf inschrijven. 
 • 14 maart: Uilenwandeling te Puyvelde. De folder
 • 21 maart: Verkoop te Kemzeke van tweedehands babyartikelen, kinderkledij, speelgoed en zwangerschapskledij.
 • 15 maart:  Kom lekker ontbijten te Sint-Gillis-Waas en steun Broederlijk Delen
 • 31 maart: “De Bruine Kiekendief, een roofvogel van rietlanden tot akkers!” een avondsymposium georganiseerd door Landschapsbeheer Zeeland. Afspraak over samenrijden: 18u10 Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2, 9170 Sint-Gillis-Waas. Terug rond 22u30. 
  Kostendelend autorijden 1€/25km Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0476 83 89 91
 • 25 april: We doen een zoektocht, opgesteld door douaniers, waarbij je de trucjes van de smokkel van weleer terug spelend worden aangeleerd. Organisatie: KLINGSPOOR Buitenstraat 7 De Klinge (Sint-Gillis-Waas)

Raadpleeg ook de website van WAKONA (Wase Koepel voor Natuur.studie): een gemeenschappelijk overkoepelend initiatief van verschillende afdelingen en werkgroepen van Natuurpunt, waaraan ook enkele andere natuurverenigingen (vzw Durme, Kruin, Ons Streven) en onafhankelijke werkgroepen meewerken. 

Over Natuupunt CVNNatuurpunt CVN organiseert maandelijks meerdere wandelingen en opleidingen in gans het Vlaamse land. De wandelingen worden begeleid door een natuurgids en zijn gratis. Ze zijn allen opgenomen in de Natuurpuntkalender.

In de nationale Natuurpuntkalender staan alle activiteiten ingericht door de afdelingen van Natuurpunt. Natuurpuntleden nemen aan alle activiteiten deel aan ledenvoorwaarden.

Lees ook de activiteiten van de Wase natuurverenigingen, JNM-Waasland, Ons Streven, het Zomererf en de Barbiergidsen. 

 

          NATUURPUNT WAASLAND-ZUID          Afbeeldingsresultaat voor natuurpunt logo waasland                        Waasland

 

  Logo barbiergidsen   

           abllo            Effen Weg                              zomererflogo

               Home                       Home             Home