Actviteiten

Wat: knotseizoen.

Waar: we verzamelen steeds aan 't Panneweel, om 13.30u

In ons werkingsgebied groeien prachtige oude rijen knotbomen. Deze knotwilgen worden door vrijwilligers van onze afdeling onderhouden. 

Om onze knotwilgen in goede konditie te houden is het nodig dat ze om de paar jaar geknot worden. (lees meer over knotten en planten van knotwilgen)

 

 

Een geknotte wilg een monument: ze zijn prachtig in het landschap en onmisbaar als schuilplaats voor tal van dieren. Bij het knotten kunnen we alle hulp gebruiken, veel handen maken immers het werk licht. 

Uiteraard zorgen wij voor een passende ongevallenverzekering. Ook voor nieuwe vrijwilligers. Ook als je maar één keertje komt!

Wil je weten waar en wanneer we knotten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor onze werkmail. Je krijgt dan wekelijks een vrijblijvend mailbeircht over welke werken gepland zijn en waar. 

We komen steeds samen om 13.30u aan het Natuurhuis Panneweel, Krekeldijk 2 te Meerdonk en om 13.45u op de plaats waar we werken. Deze werkzaamheden starten in december en eindigen rond 15 maart.

Best kom je met stevige (veiligheid)schoenen en werkhandschoenen. We adviseren ook gehoorbeschermers en eventueel een veiligheidsbril. 

Natuurpunt beveelt de vrijwilligers aan  een veiligheidsbril te dragen en oorbeschermers te gebruiken.. 

Alle info: Jan Dhollander