Blijf op de hoogte

 

 

Panneweel.flits is onze eigen nieuwsbrief, een voorbeeld vind je onder dit artikel. Inschrijven kan je door een mail te sturen naar panneweel.flits.

 

Schrijf je ook in op de andere natuurpunt-nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de natuur.

  • Natuurbericht (3x per week) - Resultaten van wetenschappelijk onderzoek, bijzondere waarnemingen en leuke weetjes over de natuur.
  • Natuur.flits (maandelijks) - Wandelingen in natuurgebieden, nieuws over Natuurpunt en activiteiten.
  • Paddenstoelen.flits (tweemaandelijks) - Alles over paddenstoelen: vondsten, publicaties, projecten, werkgroepen en hun excursies.
  • Beleid.flits (wekelijks) - De visie van Natuurpunt op het natuur- en milieubeleid.
  • Natuureducatie.flits (tweemaandelijks) - Nieuwe cursussen en vormingen over natuur, tentoonstellingen en workshops.
  • Vlinder.flits (tweemaandelijks) - Alles over vlinders.
  • Zoog.flits (tweemaandelijks) - De digitale nieuwsbrief van de Zoogdierenwerkgroep met activiteiten en nieuws.
  • Ongewervelden.flits (tweemaandelijks) - Activiteiten, cursussen, nieuws over ongewervelden: kevers, pissebedden, libellen, bijen, mieren, langpootmuggen...
  • Vogel.flits (tweemaandelijks) - Alles over vogels.
  • Planten.flits (tweemaandelijks) - Alles over planten, mossen, korstmossen en sporenplanten

 


{readonline}This e-mail contains graphics, if you don't see them » view it online.{/readonline}
 
   
  Natuurpunt Waasland-Noord, 5 april 2017   
 
 

 


De boomgaard aan de Nonnemanshoeve

Jaarlijks organiseert Natuurpunt Waasland een boomplantactie? (Ja, in 2017 doen we dat ook weer...)

In 2016 werden met de eigenaar van de Nonnemanshoeve afspraken gemaakt om aan de gerenoveerde schuur de historische boomgaard opnieuw aan te planten. Onze vrijwilligers staken de handen uit de mouwen.

Op paaszaterdag 15 april gaan we er op bezoek. We hebben er een heus evenement van gemaakt, met een boomgaardwandeling, het ophangen van een nestkast voor uilen, bezoek aan de gerenoveerde schuur, de lopende tentoonstellingen, enz... Bekijk ons evenement!

Interesse? Je bent welkom!
 

Gluren bij de buren

We gaan op bezoek bij onze buurafdeling Natuurpunt Waasland Zuid en brengen een bezoek aan een van hun pareltjes, de Daknamse meersen, waar we op bezoek gaan.

Dit is een gebied van rivier- en veenhooilanden, gelegen ten zuidoosten van het dorpscentrum van Daknam. De oude spoorweg is nu een fiets- en wandelpad en loopt dwars door het gebied. Natuurpunt beheert hier reeds 22 ha zeer waardevolle natuur.

Ga je op 23 april mee?


Gluren in nesten

1 april, omstreeks 9.00 uur legde de steenuil haar eerste ei. Recht voor het oog van de camera. Zondag 2 april werden 3 eieren gelegd bij de ooievaar, daar liggen er nu 5, broedensklaar... Bij de ijsvogel werden er 4 bijgelegd. Met de 2 van vorige week staat de teller daar nu op 6 en lijkt het nest compleet...

Ook zo geboeid door het lenteleven? Volg dan de nestende vogels in de 9 broedplaatsen voorzien van webcams.

Navigeer met de groene knop rechts bovenaan.
 

Callgirls for Nature200 avonturiers trekken twee dagen lang doorheen onze Vlaamse natuur: Expeditie Natuurpunt. Ze doen dit te voet, fietsend per kano ... en dit ten voordele van een natuurgebied.

Voor ons (en regio Diest) stappen de Callgirls for Nature. Via allerlei activiteiten zamelen ze fondsen in. Je kan hen online een steuntje geven. 

Op paaszaterdag zijn ze present aan de Nonnemanshoeve en op 7 mei kan je inschrijven voor een brunch. Je kan hen ook volgen op Facebook

Ik geef onze Callgirls een duwtje.

 

OpenschuurdagenZe zijn gekend. Hier zijn ze: de data! Twee keer is er de ruimte gemaakt voor een picknick in de boomgaard. Ideaal om je vrienden uit te nodigen in het rustgevende kader van ons geliefde Krekengebied.

De eerste zondag van mei, juni, juli, augustus en oktober is het weer openschuurdag waarbij we telkens een ander thema belichten met doorlopend gezinsvriendelijke activiteiten. Om 14u30 uur is er een themawandeling, een korte natuurverkenning in de omgeving, die ongeveer 1u30 duurt. Je kan hieraan vrij deelnemen. Je kan ook gewoon genieten van een kop koffie met gebak of een Gageleer in het prachtige kader van de hoogstamboomgaard.

Download jouw flyer.
 

En de eerste is...

7 mei, de eerste openschuurdag, heeft reeds een volledig uitgewerkt programma. We bieden het u graag aan.

Omdat we in het natuurhuis Panneweel onszelf niet willen herhalen hebben we gezorgd voor nieuwe zaken.

Uiteraard zorgen we voor de vertrouwde ongedwongen sfeer... Nieuw is dat we starten met een Repair Café en een Geefplein in de boomgaard. Handige Harry's en Henrietta's kunnen zich nog steeds aanmelden voor een helpende hand.

Welkom op de eerste Openschuurdag!


Ons prikbord

Het is een ervaring om door ons prikbord te struinen en te zien hoe ook bij de andere verenigingen het lentegevoel de activiteiten kleurt. Vroege patatjes kweken, Meiboomplantingen, buitenspeeldagen, volop fiets- en wandeltochten...

Je agenda kan overstromen van boeiende activiteiten... Aan jou om de keuze te maken!

Lees alls op ons prikbord.
 
 
 
  www.panneweel.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
{unsubscribe}Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen» schrijf je veilig uit{/unsubscribe}

Onze leden ontvangen 4x per jaar het tijdschrift, voorbeelden van voorbije jaren kan je downloaden