Blijf op de hoogte

 

 

{readonline}This e-mail contains graphics, if you don't see them » view it online.{/readonline}
 
 
   
  Natuurpunt Waasland-Noord, 27 februari 2018  
 
 

Beleidsbepaling.

Algemene vergaderingOnze leden, 936 gezinnen, laten groep vormen is geen sinecure. (Dat zijn meer dan 2.000 mensen: kinderen, mannen vrouwen) Toch proberen we in het maatschappelijk debat met een duidelijke stem te spreken. We hebben een groot aantal leden en ook heel wat vrijwilligers, maar we betrekken we deze vandaag voldoende bij onze werking? Hierover willen we met jullie eens grondig van gedachte wisselen.

Als Natuurpunt Waasland Noord willen we graag jouw ideeën horen over wat beter kan in onze twee gemeenten rond natuur en milieu. Wat was er goed, maar vooral wat kan er beter. Waar moet meer aandacht aan besteed worden, waar hebben we kansen en mogelijkheden laten liggen? 

Via ons tijdschrift werd onze leden uitgenodigd. We verwachten hen dus zondag 4 maart van 10 tot 12u30 in het Oud Station van Stekene (Stadionstraat 113).
Deel je onze zorg voor Natuur en Milieu en ben je door omstandigheden nog geen lid van Natuurpunt? Geen nood, dat kan snel geregeld worden. Mail voor alle info naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze ledenvergadering
 

Uilenwandeling. 

Gluren bij de burenWe herhalen op 3 maart de zeer succesvolle avondwandeling van vorig jaar waar we samen op zoek gingen naar we de mysterieuze nachtelijke vogels: de uilen. 

De deelname is gratis. 
inschrijiven
Inschrijven is wel verplicht om praktische redenen​.

Alle info

Ben je gefascineerd door uilen, op 3 juni hebben we een heuse uilendag
 

Vrijwilligersopleiding: Waarnemingen.be.

waarnemingen.beMet al meer dan 20 miljoen waarnemingen op waarnemingen.be en 40 miljoen op waarneming.nl, bollen deze digitale platformen als een trein. Samen vormt dit een enorme bron van informatie. De mogelijkheden van deze website zijn dan ook enorm uitgebreid.
We gaan ook in op streeplijsten en het nut daarvan.
Verder krijg je een blik achter de schermen met onder meer gebiedenbeheer, het instellen van vervagingen en de validatieprocedure. Bijna de helft van alle waarnemingen wordt met een smartphone ingevoerd via de gratis apps Obsmapp, iObs en Webobs.
De workshop wordt dan ook afgesloten met een demo van de vele mogelijkheden van mobiel waarnemen en praktische hulp bij het instellen van het programma op je smartphone.
Deze vorming is bedoeld voor wie het systeem al gebruikt maar nog wil bijleren. Ook voor wie zelf graag anderen op weg wil zetten met waarnemingen.be.

Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij voor de workshop van 29 maart.

Koude workshop.

snoienWe hadden het beloofd aan de mensen die tijdens de boomplantactie fruitbomen kochten. In het voorjaar zouden we hen uitnodigen voor een gratis workshop fruitbomen snoeien. Ondanks de bijtende vrieskou staan de vrijwilligers paraat om de klus te klaren. We geven ja al vast mee dat ook deze zomer een zomersnoei gepland staat.
Het snoeien van de druivelaars werd uitgesteld tot de nachtvorst verdwenen is.  Wel je samen met de twee mannen die de druivelaars aan het Natuurhuis Panneweel snoeien, leren hoe je dat doet? We nodigen je graag mee uit.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Goed isoleren.

goed isolerenNiemand moet met deze koudegolf overtuigd worden dat isoleren belangrijks is. Interwaas en Vormingplus hebben op 15 maart een mooi aanbod.  Goed isoleren is immers een kunst waarbij meer komt kijken dan gewoon "ergens een hoop isolatiemateriaal tussen proppen”. Hoe dikker je isoleert, hoe belangrijker het wordt om een aantal details niet uit het oog te verliezen. Je leert hoe je wind- en luchtdicht, maar damp-open isoleert en waarom ventileren belangrijk is.
Ze vertellen je welke materialen je vanuit ecologisch standpunt en vanuit de zorg voor je gezondheid het best gebruikt. Deze vorming is ook nuttig als je niet per se met bio-ecologische materialen wil isoleren.
Schrijf tijdig in!

Alle info
 

Nacht van de steenuil.

nacht van de steenuilIn heel Vlaanderen kan je op 31 maart 2018 deelnemen aan de Nacht van de Steenuil. Zin om het dapperste uiltje van Vlaanderen te ontdekken?

Op de Nacht van de Steenuil maak je kennis met het kleinste en sympathiekste uiltje van Vlaanderen. Deze rakker met knalgele ogen heeft een voorliefde voor holle knotwilgen als broedplaats en wordt actief in de vooravond.
Dit en nog vele andere zaken beleef je op de Nacht van de Steenuil.

Kijk snel wat er al gepland is...

Ons prikbord

PrikbordOp ons prikbord kan je doorklikken naar de agenda's van onze vrienden. Het is echt de moeite waard om daar eens te kijken. Onderaan op ons prikbord staan de websiteagenda's.  
Voorts zijn er naar goede gewoonte een ruime keuze uit wandelingen, voordrachten en info avonden. Er zijn ook heel wat activiteiten van Broederlijk Delen gepland. 
En we geloven in weersverbetering, want heel voorzichtig zijn ook reeds een aantal buitenactiviteiten gepland.
Dit alles en nog veel meer...

op ons prikbord.
 

Lid worden of blijven 
 
  www.panneweel.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

{unsubscribe}Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen» schrijf je veilig uit{/unsubscribe}

Panneweel.flits is onze eigen nieuwsbrief, een voorbeeld vind je onder dit artikel. Inschrijven kan je door een mail te sturen naar panneweel.flits.

 

Schrijf je ook in op de andere natuurpunt-nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de natuur.

  • Natuurbericht (3x per week) - Resultaten van wetenschappelijk onderzoek, bijzondere waarnemingen en leuke weetjes over de natuur.
  • Natuur.flits (maandelijks) - Wandelingen in natuurgebieden, nieuws over Natuurpunt en activiteiten.
  • Paddenstoelen.flits (tweemaandelijks) - Alles over paddenstoelen: vondsten, publicaties, projecten, werkgroepen en hun excursies.
  • Beleid.flits (wekelijks) - De visie van Natuurpunt op het natuur- en milieubeleid.
  • Natuureducatie.flits (tweemaandelijks) - Nieuwe cursussen en vormingen over natuur, tentoonstellingen en workshops.
  • Vlinder.flits (tweemaandelijks) - Alles over vlinders.
  • Zoog.flits (tweemaandelijks) - De digitale nieuwsbrief van de Zoogdierenwerkgroep met activiteiten en nieuws.
  • Ongewervelden.flits (tweemaandelijks) - Activiteiten, cursussen, nieuws over ongewervelden: kevers, pissebedden, libellen, bijen, mieren, langpootmuggen...
  • Vogel.flits (tweemaandelijks) - Alles over vogels.
  • Planten.flits (tweemaandelijks) - Alles over planten, mossen, korstmossen en sporenplanten

 


Onze leden ontvangen 4x per jaar het tijdschrift, voorbeelden van voorbije jaren kan je downloaden