Fotoarchief

vrijdag 29 juli 2022 - Overasseltse en Hatertse vennen

"We gaan op wandel in de Overasseltse en Hatertse vennen bij Wijchen, net onder Nijmegen. Een gebied met rivierduinen, vele vennen en uitgestrekte heidevelden. Onderweg passeren we een aantal percelen die door Staatsbosbeheer ingericht zijn voor akkeronkruiden. Bij de ruïne van Sint Walrick staat ook de koortsboom. Hier worden lapjes stof van een ziek persoon aan bevestigd om deze te laten genezen, of het help weet ik niet. Ik geef het maar mee als (nuttige) tip."

 

zaterdag 30 juli 2022 voormiddag - Looierheide en het Landgoed de Hamert

"We verlaten Gelderland, de volgende dagen vertoeven we in Limburg. Vandaag rijden we eerst naar Wellerlooi waar we zullen wandelen langsheen de Looierheide en het Landgoed de Hamert. Vandaag staat er heel wat bos en heide op het programma, maar ook heel wat prachtige vergezichten. Op het einde van de wandeling nog een verrassend stukje langsheen het Geldernsch-Nierskanaal uitgegraven in 1770. Voor het bij Arcen uitmondt in de Maas lijkt het wat op een wild stromende bergbeek."

 

zondag 31 juli 2022 - Maaspark Ooijen-Wanssum

"Vandaag geen heide op het programma, maar nieuwe natuur langsheen de Maas. We vertrekken in Broekhuizenvorst en wandelen doorheen het Maaspark Ooijen-Wanssum. Het gebied heeft een oppervlakte van 540 ha en dit gebied is einde 2020 gerealiseerd. Een gebied met Maasduinen, bossen en vooral veel water. Het gebied dient om bij overstroming water van de Maas te bergen. We wandelen langsheen een oude Maasarm die we regelmatig met stapstenen moeten oversteken." 

waarnemingen foto's: Brigitte Van Passel -  Marc Bogaerts - Guy De Vos

nog meer foto's:

Guy De Vos: via deze link

Marcel & Marina Quintelier - Van Oirschot: 

Marc De Meireleier - Jan Van Cauteren: 

 

 

 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden