Natuurpunt Waasland-Noord

oiobox

Voor de aankoop van de Saleghemkreek en de verdere natuuruitbreiding ontvingen we een mooi uitgewerkte duurzame samenwerking met de firma Quatra genaamd. Ze schenken twee maal per jaar een bedrag van het saldo ontstaan door de ophaling en verwerking van gebruikte frituurvetten afkomstig van particulieren. Dit project draagt de naam: 'OlioBox'. Oliobox is het inzamelconcept en de box om onze oude frituurolie in gesloten verpakking in te zamelen bij supermarkten. Heeft jouw supermarkt nog geen oliobox maar wel interesse om deel te nemen, meldt het hun even.

Per volle Oliobox schenkt Olio een bijdrage aan Natuurpunt waarmee Natuurpunt 3m² natuur koopt in Vlaanderen. Als Waas bedrijf stort Quarta dus een mooie bijdrage voor het Wase natuurbehoud en herstel in het Saleghem Krekengebied.

Na een voorgeschiedenis in vetverwerking, ontstaat in 1999 Quatra, dat zich toespitst op de recyclage van frituurvetten. Quatra slaagt erin om een afzetmarkt voor gebruikte frituurvetten te creëren. Het afval van frituurvet wordt niet langer enkel gebruikt als grondstof voor de chemische nijverheid, maar ook voor het leveren van biodiesel en nieuwe frituurvetten. Samenwerking en investeringen zorgden ervoor dat Quatra één van de grootste spelers werd op de Belgische markt van gebruikte frituurvetten en -oliën.

Klik op de foto voor alle actuele inzamelpunten.