Wandelen en fietsen

banner opstapmeteengids

In Sint-Gillis-Waas vormen de Kreken van Saleghem een uniek landschap. Het is een snoer van kleine en grote plassen, rietvelden en bosjes. Met de bloemenrijke oude dijken en knotwilgen langs de weiden is dit een landschap dat de moeite is om te bewaren.

Een wandelroute van 5,5km voert je over dijken en langs weiden om de kreken heen. Aan het Sint-Jacobsgat kan je het Krekengebied in. Met de rolstoel of kinderwagen kan je de alternatieve route aan de straatkant volgen. Honden zijn welkom, maar moeten wel aan de leiband.

De wandelroute start aan Natuur.huis Panneweel, waar je gebruik kan maken van de publieke picknickruimte. De eerste anderhalve kilometer vind je verschillende Wilde Buitendingen om de natuur op een actieve manier te beleven. Op het einde van de wandeling kom je voorbij IJshoeve De Boey waar je in de verbruikszaal geniet van een ijsje. 

In de zomermaanden kan je iedere eerste zondag van de maand ook genieten van een hapje en drankje in onze boomgaard tijdens de Openschuurdagen. Kijk dus zeker even bij onze activiteiten wanneer deze precies doorgaat.

Probeer ook de interactieve wandeling. Aan de hand van QR codes die je scant met je smartphone krijg je ter plekke meer informatie over wat je ziet.

 Downloads

 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden