Blijf op de hoogte

 

 

{readonline}This e-mail contains graphics, if you don't see them » view it online.{/readonline}
 
   
  Natuurpunt Waasland-Noord, 27 oktober 2018  
 
 

De laatste boom...

Broken CircleWe wachten bij onze samenaankoop van bomen en struiken nog op de laatste bestellingen. Je bestelling nog per brief doosturen lijkt ons riskant. Wil je nog bestellen, doe dat dan bij voorkeur digitaal. Ons elektronisch bestelformulier rekent ineens de kostprijs voor je uit.
Plant van herOp 1 november wordt de boomplantactie van 2018 afgesloten.
Wou je nadien nog iets bijbestellen, dat zal dan voor de editie van 2019 zijn.
De natuurwinst door de aanplant van nieuwe bomen is voor ons prioritair.
De hagen, de struiken en het bosgoed zijn streekeigen en gedijen hier dus goed. Ze verhogen de biodiversiteit in je tuin. Ze geven ook meer kansen aan vogels, vlinders en bijen.
En, daar gaan we met zijn allen voor!

boomplanttactie 2018

Alle info over deze actie
 

Dag van de Natuur. 

VerenlensWil je een exclusieve natuurervaring beleven? Wil je je inzetten voor het behoud van een uniek stuk natuur? Dat kan op 24 november en wel ter gelegenheid van de Dag de Natuur!
Wat is daar zo uniek aan deze veenlens? Wel, de bijzondere biodiversiteit daar ter plaatse en deze veenlens  is normaal enkel van op afstand te bewonderen. 
Omdat we ze jaarlijks moeten onderhouden om ze te kunnen behouden, kan je er vandaag mee op om een handje te helpen en van al dat moois te genieten. Een bijzondere ervaring!  

Ik wil mee helpen de veenlens te behouden.


Een namiddag gezelschapspelen.  

spelenDe natuur en de dieren op een andere manier leren kennen is onze doelstelling. We gaan dit niet doen via een wandeling, maar in de vorm van gezelschapsspelletjes. We hebben spellen aangekocht, zelf gemaakt en andere geleend om een voldoende groot aanbod te hebben, voor jong en ouder. Allemaal met(rond) het thema ‘natuur’: uilenspel, vogel het uit, natura quiz, dier en sporen, vlindermemory, …

Alle info en 't is gratis toegang ! 

Drie op een rij.

Parasolzwam4 november gaat de derde wandeling door rond het thema: paddenstoelen. Je vertrouwde gidsen zijn ook weer van de partij. Deze keer wandelen ze in de omgeving van ons Natuurhuis. 
Persoonlijk ben ik wel benieuwd naar wat er te zien valt... De grote parasolzwam zal wel overdadig zichtbaar zijn op de dijken, maar welke andere verrassingen zal de padden-stoelenwandeling nog opleveren ?
Wie weet beleven we weer een zonnige dag en kunnen we gezellig nakeuvelen in een lekker winterzonnetje.

Alle info.

 

Zelf een actie opzetten.

KnotploegIn drie stappen ben je klaar om zelf een steunactie voor de natuur op te starten. Jij bepaalt dan zelf naar welk natuurproject de opbrengst gaat.
Ben je binnenkort jarig, ga je eerstdaags met pensioen, vier je een huwelijksverjaardag of werd er een (klein-)kind geboren... rond elk thema kan je vragen aan je vrienden om een cadeau voor de natuur te geven. En, vanaf € 40,00 is hun gift fiscaal aftrekbaar.
Als je aarzelt dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. die jou daar graag bij helpt. 

Hij zoekt brandstof voor onze vrijwilligerstractor. 

 

Onze eigen eindejaarsactie. 

word lid van NatuurpuntHet is bijna weer de moeilijke tijd van pakjes onder de kerstboom, een nieuwjaarsgeschenk uitkiezen, je geliefde verrassen ...  Wij hebben daarom voor jou dit leuke idee: wat dacht je van een jaar lang natuurbeleving?
Samen met meer dan 107.000 andere gezinnen staan we achter dezelfde missie en doelstellingen. We doen dat samen in gans Vlaanderen, maar ook heel concreet en tastbaar ter plaatse. In meer dan 175 afdelingen en ontelbare werkgroepen maken we samen komaf met de verdere achteruitgang van de natuur.
Overal kan je meedoen met de vele activiteiten van Natuurpunt. Je kan online lid worden. Trouwe leden domiciliëren hun lidmaatschap.

Bekijk onze actie !
 

Ons prikbord

PrikbordWe schreven de voorbije verkiezingsperiode politieke memoranda. De aanhoudende droogte was dan weer aanleiding tot een open brief. De pers nam nota van onze bekommernissen en publiceerde een goed artikel.
Nu is het afwachten of onze nieuwe lokale besturen onze bekommernissen ter harte neemt.  
Verder vindt je in deze herfstdagen op ons prikbord nog verbazend veel mooie wandelingen. Daarbij valt op dat ons natuur.huis Panneweel en het Saleghem Krekengebied regelmatig gekozen wordt als bestemming. Ook door onze vrienden van andere afdelingen.  

Neem snel een kijkje op ons prikbord.
 
Wandel mee naar de lepelaar met Joeri Cortens in het havengebied
Klik op de banner hieronder

lepelaar
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Natuurpunt Waasland Noord stond mee aan de start van, de Natuurpunt Waasland vzw, een regionale natuurvereniging die werkt voor het behoud van alle natuurgebieden en open ruimten in Antwerpen Linkeroever, Zwijndrecht, Beveren, Hamme,

de Waaslandhaven, Kruibeke, Steendorp, Temse, Sint Niklaas, Lokeren, Waasmunster, Stekene, en Sint Gillis Waas.

Natuurpunt Waasland bundelt de krachten van Natuurpunt Waasland Noord, Natuurpunt Waasland Zuid, Natuurpunt Hamme en het voormalige Natuurpunt WAL, waar ook KRUIN  (Kruibeeks Natuurbehoud) deel van uitmaakt. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 
  www.panneweel.be | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
{unsubscribe}Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen» schrijf je veilig uit{/unsubscribe}

Panneweel.flits is onze eigen nieuwsbrief, een voorbeeld vind je onder dit artikel. Inschrijven kan je door een mail te sturen naar panneweel.flits.

 

Schrijf je ook in op de andere natuurpunt-nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de natuur.

  • Natuurbericht (3x per week) - Resultaten van wetenschappelijk onderzoek, bijzondere waarnemingen en leuke weetjes over de natuur.
  • Natuur.flits (maandelijks) - Wandelingen in natuurgebieden, nieuws over Natuurpunt en activiteiten.
  • Paddenstoelen.flits (tweemaandelijks) - Alles over paddenstoelen: vondsten, publicaties, projecten, werkgroepen en hun excursies.
  • Beleid.flits (wekelijks) - De visie van Natuurpunt op het natuur- en milieubeleid.
  • Natuureducatie.flits (tweemaandelijks) - Nieuwe cursussen en vormingen over natuur, tentoonstellingen en workshops.
  • Vlinder.flits (tweemaandelijks) - Alles over vlinders.
  • Zoog.flits (tweemaandelijks) - De digitale nieuwsbrief van de Zoogdierenwerkgroep met activiteiten en nieuws.
  • Ongewervelden.flits (tweemaandelijks) - Activiteiten, cursussen, nieuws over ongewervelden: kevers, pissebedden, libellen, bijen, mieren, langpootmuggen...
  • Vogel.flits (tweemaandelijks) - Alles over vogels.
  • Planten.flits (tweemaandelijks) - Alles over planten, mossen, korstmossen en sporenplanten

 


Onze leden ontvangen 4x per jaar het tijdschrift, voorbeelden van voorbije jaren kan je downloaden