Onze kalender

banner activiteiten

Onze kalender

calender

Op zoek naar een boeiende natuurbeleving voor jong of oud? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze activiteitenkalender vind je zeker iets naar je zin.

Je kan de volledige activiteitenkalender ook vinden in de agenda van de Natuurpuntwebsite, organisatie Natuurpunt Waasland kern Noord. 

TIP:  Maak een snelkoppeiing van deze pagina op het startscherm van je computer, tablet of smarthphone. Zo heb je al onze activiteiten steeds bij de hand.


 

We gaan tijdens de Week van de Bij samen op zoek naar hommels. Je maakt op deze  wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en relatie met bepaalde planten.

Foto: Waarnemingen.be

Durf jij een hommel aaien? Hommels zijn harde werkers en ze betekenen heel veel voor onze natuur en het eten op ons bord. In België alleen al heb je meer dan 25 soorten en je mag ze natuurlijk niet verwarren met de solitaire bij. Kom op onze Openschuurdag meer te weten over deze kleine zoemertjes en geniet achteraf van een drankje en een heerlijk stukje taart.

Om 14u30 is er ook steeds een geleide wandeling van ongeveer 1,5u.

Vroeg uit de veren voor onze derde vroege ochtendwandeling van 2024 in het Groot Rietveld te Kallo

We gaan in de natuur om op kinderniveau bepaalde fenomenen te bestuderen. Omgeving Natuurhuis Panneweel

We bekijken de bijzonderste sterren in hun sterrenbeelden. Ook verschillende planeten zullen zichtbaar zijn.

Kennismaking met een ruime variatie aan natuurgebieden in bezit en/of beheer van Natuurpunt Waasland Kern Noord

Een reis door de tijd. Een immens zoetwatermeer en een kilometerbrede dekzandrug evolueren op natuurlijke wijze en met de hulp van de Boudeloabdij en het graven van de Stekense Vaart in 12000 jaar tot wat we tijdens de wandeling zien.

Je moet weten welke maatregelen nodig zijn om iets te doen voor de natuur. Op het verkeerde tijdstip maaien kan een moeras vernielen. Om een bos te leren kennen, kijk je best niet naar de bomen maar wél naar wat er in de kruidlaag groeit. Ruigtes zijn belangrijk voor ongewervelden en verdienen een aangepast beheer. Deze cursus geeft inzicht in de samenhang tussen soorten, het landschap, het natuurgebied én de beheerder.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden