Activiteiten

banner activiteiten

OPGELET: omwille van de huidige Corona-maatregelen is inschrijven steeds verplicht. Iedere activiteit is steeds onder voorbehoud. 

Onze leden zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen tijdens wandelingen en activiteiten.

Wil je je eigen buurt beter leren kennen en tegelijk bijdragen aan een beter begrip van de natuur? Schrijf je dan nu in voor de BioBlitz 'Waasland-Noord'!


We gaan genieten van de natuur in de lente. We richten onze aandacht ook naar het landschap dat erg interessant is op geschiedkundig vlak. Vele relicten en sporen van vroegere gebeurtenissen zijn nog aanwezig.  


wat:  Vroegochtendwandeling in het Steengelaag

waar: Ontmoetingscentrum De Statie (Stekene) - 5u30 - 8u30

In 2 theorieles en 1 excursie legt Hans Vermeulen ons uit hoe de levenscyclus van de galvormende insecten in elkaar zit en passeren een aantal bekende en minder bekende gallen en hun waardplanten de revue.

Het Steengelaag kent heel wat diverse biotopen, dit staat garant voor een grote rijkdom aan insecten. Op onze bloemrijke graslandjes treffen we diverse soorten vlinders en libellen aan, beide op zoek naar voedsel. Op de zomereiken langsheen het wandelpad vinden we heel wat gallen in allerlei maten en formaten. Ook de berenklauw staat nog in bloei, en deze is interessant voor zweefvliegen, wantsen en kevers die op zoek zijn naar nectar.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden