Onze kalender

banner activiteiten

Onze kalender

Op zoek naar een boeiende natuurbeleving voor jong of oud? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze activiteitenkalender vind je zeker iets naar je zin.

Wil je geen enkele activiteit uit het oog verliezen? Download het handige jaaroverzicht met alle geplande activiteiten.


wat:  Cursus: Meer natuur in je tuin. In 5 activiteiten leer je de natuur uit de tuin beter kennen en doe je inspiratie op voor meer leven in de tuin.

waar: OC De Statie, Spoorwegwegel 1, 9190  Stekene

Love is in the air! Verras je geliefde of je beste vriend(in) deze keer niet met pralines of een duur diner, maar neem hem of haar mee de natuur in.

Wat: Voorjaarsbijeenkomst Natuurstudiewerkgroep Waasland-Noord
Waar: Gemeentelijk Ontmoetingscentrum De Statie, Spoorwegwegel 1, 9190 Stekene - Start 20u00 – einde voorzien 22u30

Wat staat er op het uilenmenu? Ontdek het zelf met vergrootglas en pincet!

Op 11 maart nemen we jullie mee op reis en trekken we de natuur in. 
Vijf van onze vrijwilligers brengen het verhaal van één van hun reizen, kom mee genieten en doe inspiratie op voor uw eigen trip. 

Maak kennis met het reilen en zeilen van je Natuurpuntafdeling.  Stel een kritische vraag  of maak je keuze uit het palet van activiteiten die we voor 2023 aanbieden.  Napraten doe je met een drankje en een versnapering. 

In de natuur is het niet enkel de paashaas die eitjes legt. Ook andere dieren leggen in de lente hun eitjes, soms met heel vreemde vormen en kleuren. Kom het ontdekken op onze allereerste paaszoekertjesdag in Natuurhuis Panneweel.

Flits terug in de tijd en bezoek het Steengelaag anno 1900.  Kleisteken met de spade of de ‘ schamateur’ bedienen hoef je gelukkig niet meer te doen. Gids Jackie Thiron neemt ons mee naar het industriële verleden van het Steengelaag. 

Luister naar de vogelzang in de vroege ochtend.  Ontdek hoe elke vogel zijn eigen moment uitkiest om te beginnen zingen.  In het bos liggen nog de straten van de ooit geplande, maar nooit gerealiseerde woonwijk. 

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden