Onze kalender

banner activiteiten

Onze kalender

calender

Op zoek naar een boeiende natuurbeleving voor jong of oud? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze activiteitenkalender vind je zeker iets naar je zin.

Wil je geen enkele activiteit uit het oog verliezen? Download het handige jaaroverzicht met alle geplande activiteiten.


 

Vogels zingen de pannen van het dak in deze periode van het jaar! Het is nu het moment om te ontdekken welke vogel er zingt.

Verken het Stropersbos bij ochtendgloren.  Geniet van de optrekkende nevel en de opwarmende zon. Ontdek de zang van boompieper en boomleeuwerik. 

Op zondag 25 juni organiseren we voor de 3e maal ons stil midzomerconcert in de gezellige boomgaard van het Natuurhuis Panneweel. Een stil concert betekent dat de muziek slechts matig wordt versterkt, maar toch comfortabel hoorbaar zal zijn voor alle aanwezigen. 

Dit jaar verwelkomen we het 'Eef van Acker trio'.

 Als je voor één dag de zon kan doen schijnen, doe het dan vandaag! Picknicken in de zon is gewoon altijd gezelliger. 

Een super activiteit voor kinderen: we gaan op zoek naar kleine beestjes die een verborgen leven leiden op de bodem onder stenen, bladstrooisel of boomstronken. We komen allerlei magische creaturen tegen: pissebedden, duizend- en miljoenpoten, kevers, wormpjes, … Een safari in het klein.

Op zoek naar sporen uit het verleden in het huidige landschap. Een fietstocht van ongeveer 20 km in het grensgebied tussen België en Nederland.

Beleef het idyllische gevoel van een picknick in het groen! Op zondag 6 augustus organiseert Natuurhuis Panneweel een heerlijke picknick in de boomgaard. De deuren gaan open om 11u. Bij slecht weer schuilen en smullen we in de schuur.

Wij vinden onze omgeving in kleur dood normaal. Het begrip kleur is eigenlijk een erg speciaal fysisch gegeven. Zien alle dieren dezelfde kleuren?  Waarom zijn alle bloemen zo mooi?

Het Steengelaag kent heel wat diverse biotopen, dit staat garant voor een grote rijkdom aan insecten.

Planeten en sterren zijn oer-elementen die we al sinds mensenheugenis kennen. Maar ken je ze echt? Welkom op onze avondwandeling.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden