Activiteiten

banner activiteiten

OPGELET: omwille van de huidige Corona-maatregelen is inschrijven steeds verplicht. Iedere activiteit is steeds onder voorbehoud. 

Onze leden zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen tijdens wandelingen en activiteiten.

Wil je je eigen buurt beter leren kennen en tegelijk bijdragen aan een beter begrip van de natuur? Schrijf je dan nu in voor de BioBlitz 'Waasland-Noord'!

Ons natuurhuis is omgeven door een grote hoogstamboomgaard met speciale fruitsoorten. Elke boom heeft een andere variëteit.  Er zijn verschillende appel-, peren- en pruimensoorten.  De kersen en de krieken zijn dan al lang verorberd.

Er zijn excursies in de boomgaard met kenners die uitleg geven over de verschillende rassen.
Er kan gratis valfruit geraapt worden.

We voorzien ook kleine activiteiten zoals het bekijken en reinigen van de nestkasten, het geven van toelichtingen over de bereidingen met fruit, het geven van advies over de snoei van fruitbomen enz.

Als er al voldoende fruit is wordt het ook te (goed-)koop aangeboden.

Het Steengelaag kent heel wat diverse biotopen, dit staat garant voor een grote rijkdom aan insecten. Op onze bloemrijke graslandjes treffen we diverse soorten vlinders en libellen aan, beide op zoek naar voedsel. Op de zomereiken langsheen het wandelpad vinden we heel wat gallen in allerlei maten en formaten. Ook de berenklauw staat nog in bloei, en deze is interessant voor zweefvliegen, wantsen en kevers die op zoek zijn naar nectar.

wat:  Paddenstoelenwandeling in Stropersbos

waar: Samenkomst aan kruising Sint-Pietersnieuwstraat-Stropersfietspad, 9170 De Klinge.  Vertrek om 13u30 - einde voorzien rond 16u30.

wat:  Paddenstoelenwandeling in waterwingebied (Kapellebrug, NL)

waar: Parking net over de grens: voorbij Leonidaswinkel, derde afslag op rondpunt (in verbinding met Van Hogendorplaan, 4565 EP Kapellebrug, Nederland. Vertrek om 13u30 - einde voorzien tegen 16u30.

Tussen de Stekense Vaart en de Heimeersstraat in Stekene ligt ons kersvers natuurgebied ‘Heimeersen’. Het gebied bestaat grotendeels uit grasland maar omvat ook een bos en houtkanten. 

Wil je graag helpen met het beheren van de natuur in deze prachtige omgeving? Op zaterdag 20 november 2021 plannen we, een weekje vroeger dan de landelijke campagne van Natuurpunt, een eerste ‘Dag van de natuur’ in de Heimeersen,. Prik alvast de datum in je agenda en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We sturen je een uitnodiging met de planning.

Ferdinand Denayer - Brigitte Van Passel 
conservators Heimeersen

 banner dvdn 2020

 

 

Wanneer: zaterdag 27 november 2021 - deuren open vanaf 19u30 - start quiz om 20u00

Waar: Bibzaal Kerkstraat 67, 9170 Sint-Gillis-Waas

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden