Nieuws
https://panneweel.be/images/banners/banner_bioblitz.png

Op zondag 19 maart ging ons jaarlijkse ledenbijeenkomst door in Ontmoetingscentrum De Oude School te Stekene. Bij een hapje en drankje gaven we een kort en wel gesmaakt overzicht van afgelopen jaar. Na een korte pauze gingen leden en bestuur in gesprek over enkele belangrijke punten van onze werking.


Op zaterdag 19 november plantten de leden van Makelaar ++ en hun klanten 1 ha loofbos aan in het boscomplex Bekaf in het noorden van Stekene. 


De droogte was afgelopen dagen niet uit het nieuws te slaan. Ook ons Wase krekengebied is niet kunnen ontsnappen aan het gebrek aan water.


Op zondag 3 april ging ons jaarlijkse ledenvergadering door in Ontmoetingscentrum De Oude School te Stekene. Bij een hapje en drankje gaven we een kort en wel gesmaakt overzicht van afgelopen jaar. Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download de volledige presentatie.

Hartelijk dank aan alle sprekers en aanwezigen en graag tot volgend jaar!

Het bestuur van Natuurpunt Waasland kern Noord

Het braakliggende terrein aan de Warandewegel werd eind maart eigendom van Natuurpunt. Dit gebied van 12,6ha is de start van een nieuw natuurgebiedje. We gaven het de naam "De Klingse Warande".

Onze ploeg is volop in de weer met eerste inrichtingsplannen en werken en het opstarten van een nieuw beheerteam. Interesse om daarbij te helpen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hou zeker onze website en facebook in het oog voor meer nieuws en updates. 

Download hier alvast de flyer die de buurtbewoners recent ontvangen hebben.

Het BioBlitzjaar van Natuurpunt Waasland-Noord 2021 zit er op. Tijd voor een terugblik en de resultaten.

Wat was Bioblitzen nu weer?  Een heel jaar lang hebben we samen met geïnteresseerde burgers zoveel mogelijk verschillende soorten gezocht binnen ons werkingsgebied (Sint-Gillis-Waas en Stekene). We moedigden deelnemers aan om op zoek te gaan in eigen tuin, een stukje wild terrein en zelfs tussen de voegen van het voetpad. Met onze actie wilden we vooral de biodiversiteit (of net het gebrek daaraan ) in de kijker zetten. Ons doel: 2500 verschillende soorten vinden.

Op donderdag 22 april hadden we een geslaagde digitale editie van onze jaarlijkse ledenvergadering. Wil je alles nog eens rustig nalezen? Download de ledenbrief voor de samenvatting en de volledigepresentatie voor meer info.

De Konijnenpijpen gezien uit de ogen van de Bruine Kiekendief

Hartelijk dank aan alle sprekers en aanwezigen en graag tot volgend jaar!

Het bestuur van Natuurpunt Waasland kern Noord

Natuurpunt zoekt een enthousiaste vrijwilliger voor het natuurbeheer van het natuurgebied Grote Geule (in de volksmond ‘Kieldrechtse Kreken’). Dit gebied strekt zich uit over de gemeenten Kieldrecht en Meerdonk.

Steek je graag de handen uit de mouwen om samen met het beheerteam het natuurgebied volgens planning te beheren? Wil je contact leggen met landbouwers? Vind je het niet erg om af en toe een schriftelijk verslag te maken? Wil je je liefde voor de natuur overbrengen op geïnteresseerden en schrikt het je niet af om je kennis over natuurbeheer, biotopen en natuurwetgeving bij te spijkeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij het uitvoeren van je werk sta je er niet alleen voor. Wij bieden je ondersteuning van ervaren conservators en een werkploeg van professionelen en vrijwilligers die klaar staat om de beheerwerken mee uit te voeren. Is dit iets voor jou? Contacteer dan Gert Laureys voorzitter van Natuurpunt Waasland kern Noord via gert.laureys@ outlook.com of 0472 86 38 27.

"Met de aankoop van het nieuwe natuurgebied Heimeersen, aan de Stekense Vaart, kleurt Natuurpunt het Waasland opnieuw een stuk groener. De conservators roepen buurtbewoners op om het nieuwe reservaat mee te helpen beheren. Dan krijgt het misschien weer zijn typische blauwe schijn."

Op 22 januari 2021 verscheen in het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen een artikel over het onlangs aangekochte gebied HEIMEERSEN
Je kan het hele artikel hier lezen.

Heimeersen nieuwsblad
Gert Laureys (voorzitter) - Brigitte Van Passel (medeconservator) - Ferdinand Denayer (conservator)

 Wil jij ook meehelpen, neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden