Natuureducatie

banner natuureducatie

Natuureducatie

Natuurpunt richt zich via allerlei activiteiten tot een breed publiek met de bedoeling om belangstelling en waardering te wekken voor de natuur.

Begeleide wandelingen: aangekondigd in ons tijdschrift en op de website
Excursies in de eigen streek of verderaf. (vb. naar Zeeland voor overwinterende watervogels). Tijdens deze activiteiten zijn er steeds voldoende mensen aanwezig die hun kennis delen over wat we zien tijdens de wandeling.

Cursussen
Over uiteenlopende onderwerpen (plantendeterminatie, algemene natuurkennis, natuurbeheer). Deze worden gegeven door professionele medewerkers van Natuurpunt.

Openschuurdagen
Van mei tot augustus houden medewerkers van het Natuurhuis Panneweel een openschuurdag op de eerste zondag van de maand. Deze openschuurdagen staan telkens in het teken van één thema (waterdiertjes, vlinders, boomgaard, …). Hierbij richten we ons in belangrijke mate naar ‘jonge’ deelnemers. Tijdens deze openschuurdagen voorzien we telkens ook een korte wandeling met een natuurgids.

Activiteiten op aanvraag
Verenigingen, scholen, families en andere groepen kunnen wandelingen aanvragen in onze reservaten. Wij zorgen voor een degelijke begeleiding en eventuele opvang in ons natuurhuis Panneweel.

Voor meer info - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Wij trachten een programma op maat te maken.

Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden