De natuur helpen

banner helpen

Wil je een steentje bijdragen voor meer en betere natuur in jouw buurt?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met een vrolijke bende gelijkgezinden kan jij het verschil maken. En of je dat nu één keer per jaar doet of iedere dag, dat maakt ons niet uit. Alle helpende handen zijn welkom. 

Wie ben jij?

  • Ben je graag in de weer met riek, hooivork of traktor? Dan ben je natuurbeheerder. Abonneer je (vrijblijvend) op onze wekelijkse nieuwsbrief 'Vrijwillig natuurbeheer' om te weten waar en wanneer we werken. Kom gerust langs om te helpen. Mag het iets meer zijn? Dan kan je ook lid worden van het beheerteam van één van onze natuurgebieden. Samen met de conservator beslis je over beheermaatregelen en inrichting van het gebied.
  • Verdiep je je graag in soorten, grafieken en rapporten? Dan ben je waarschijnlijk een waarnemer. Kijk eens naar onze werkgroep Natuurstudie. Naast de algemene werkgroep zijn er ook een heleboel studiegroepen die zich toeleggen op één soort.
  • Geef je graag uitleg? Misschien is lesgever dan wel iets voor jou. Nee, een diploma leraar is niet nodig. Onze werkgroep 'Natuur en milieueducatie' verzorgt allerlei educatieve activiteiten voor jong en oud. 
  • Liever wat meer in de achtergrond? We hebben ook steeds nood aan administratieve vrijwilligers. Plannen, organiseren, communiceren via social media, website, tijdschrift,... 

Of nog:

  • De creatieve en culinaire dames van werkgroep 'Creatief voor Natuur' verzorgen de natuurwinkel, de jaarlijkse picknick, taarten tijdens de openschuurdagen,...
  • Werkgroep Panneweel staat in voor het onderhoud en verhuur van Natuur.huis Panneweel
  • En nog zoveel meer....

 

Contacteer ons vrijblijvend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vertel ons jouw talenten en wensen. We gaan samen op zoek naar mogelijkheden om je talenten te gebruiken en te versterken.

 


Word nu lid van de grootste natuurfamilie van Vlaanderen Lid worden